Riudaura eixugarà el deute, condicionarà la planta baixa de l’antiga escola i tindrà fibra òptica durant el 2017

El ple de l’Ajuntament de Riudaura ha aprovat per unanimitat els pressupostos i les ordenances fiscals per al 2017. De cares a l’any que ve el consistori eixugarà el deute. En els pressupostos inclouen dues inversions: l’adequació de la planta baixa de l’antiga escola i l’arribada de la Fibra Òptica i en ordenances es s’abaixa l’IBI i la taxa d’escombraries.

Ahir al vespre a Riudaura es va celebrar el ple ordinari del mes de novembre en el que es van aprovar, per unanimitat els pressupostos i les ordenances per al 2017. Pel que fa al pressupost inclou dues inversions importants. Per una banda es preveu el condicionament de l’escola vella per traslladar-hi el dispensari, que actualment es troba situat en l’edifici de l’Ajuntament. Per a l’acondicionament de la planta baixa de l’antic edifici de l’escola, es preveu una inversió d’uns 55.000 euros. Aquesta actuació s’intentarà tirar endavant el més aviat possible i el procés de contractació podria tirar-se endavant abans d’acabar aquest any.

Les inversions per al 2017 també inclouen 15.000 euros per a l’arribada de la fibra òptica al municipi. Aquest es farà a través de la Xafogar, la Xarxa de Fibra Òptica de la Garrotxa. L’alcalde, David Jané, considera la fibra òptica una inversió prioritària ja que al municipi no hi arriba l’ADSL.

Aquestes inversions es podran fer perquè l’Ajuntament te previst eixugar el deute i acabar el 2017 amb deute 0. Això també els permet abaixar la pressió fiscal. La taxa d’escombraries s’abaixa un 5% tot i l’augment del cànon d’entrada de residus a l’abocador. L’abaixada és fruit d’una actualització del padró.

Més enllà de la taxa d’escombraries, l’IBI també s’abaixa. Gràcies a l’actualització dels valors cadastrals Riudaura rebaixa l’Impost Sobre Béns Immobles per al 2017 en un 10%. Tot i aquesta disminució, n’augmentarà els ingressos.

x