El Gran Recapte a la Garrotxa del 2015 va poder donar el doble de productes als més necessitats respecte la resta de la demarcació

S’ha presentat una nova edició del Gran Recapte d’Aliments, que viurà la seva jornada principal el proper 26 de novembre. L’any passat la Garrotxa va recollir prop de 44.000 quilos de productes, ajudant als més necessitats amb el doble d’aportacions que la resta de la demarcació de Girona. Tot i això, encara falten voluntaris perquè el Gran Recapte sigui un èxit.

A la Garrotxa hi ha gairebé 650 famílies que necessiten l’ajuda del Centre de Distribució d’Aliments, una xifra que no varia des de fa anys però que hauria de trobar sortida a la situació de pobresa extrema que viuen. De totes maneres, durant aquesta època de l’any reben un impuls solidari per part de la resta de la societat garrotxina, gràcies al Gran Recapte. L’acció s’obrirà el 14 de novembre i es tancarà el 18 de desembre, amb 90 punts de recollida distribuïts per tota la comarca. La jornada central tindrà lloc el dissabte 26 d’aquest mes, centrat sobretot en els 17 supermercats d’Olot oberts aquell dia. Qualsevol aportació és necessària, però sobretot es demanen aquests productes: bolquers de les talles 4 i 5, detergent de 2 litres, detergent rentavaixelles, gel de dutxa, lleixiu, tomàquet triturat, farina, llet sencera, sardines i tonyina en llauna, farina, llegum cuit, cacau, cafè soluble, sucre, sal i oli.

Segons el mateix Banc dels Aliments, la Garrotxa és modèlica pel Gran Recapte, una iniciativa que ja traspassa fronteres i es celebra arreu d’Espanya, Itàlia, França, Polònia i Portugal. La comarca és l’única de Catalunya on la gestió la porten les entitats i les administracions de forma conjunta, i és de les que fan una aportació més generosa a la donació de productes: l’any passat els garrotxins van donar el doble de quilograms d’aliments per a persones beneficiàries que la resta de la demarcació de Girona.

Però per tirar endavant el Gran Recapte fan falta 350 voluntaris, i ara per ara s’està lluny de complir amb aquestes expectatives. De moment hi ha prop de 150 persones inscrites, i l’organització fa una crida per apuntar-se al Gran Recapte abans de l’11 de novembre al web del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa. També es demana la participació de gent amb vehicles de càrrega que permetin transportar els productes dels supermercats fins als Centres de Distribució.

 

Notícies relacionades:
– Rècord del Gran Recapte d’Aliments de la Garrotxa, que recull 43.978 quilos d’aliments i productes bàsics
– La jornada central del Gran Recapte d’Aliments de la Garrotxa ha recollit 31.247 quilos d’aliments i productes bàsics