Un 65% de les reparacions d’edificis del Nucli Antic d’Olot requerides s’han s’han solucionat o estan en vies de fer-ho

Dels 4 milions 468 mil euros previstos per a inversions a Olot durant el 2017, 339 mil es destinaran a actuacions al Nucli Antic, 290 mil al Pla de Millora del barri de Sant Miquel i 150 mil a la resta de barris de la ciutat, un pressupost, aquest últim, que tindrà caràcter participatiu. El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Pep Berga, ha parlat al programa Pentàgon de com s’aplicaran les partides previstes als diferents barris de la ciutat i com es troba en aquests moments les actuacions requerides a propietaris d’edificis al Nucli Antic. També ha respost a la proposta d’Esquerra d’habilitar una segona biblioteca a l’edifici de Can Sacrest.

L’Ajuntament encara no ha sancionat a cap propietari. Considera que la resposta està sent generalment molt bona. Espera arribar a finals d’any amb la majoria de requeriments resolts. El regidor Pep berga assegura que l’Ajuntament ja s’està reunint amb veïns i entitats per dissenyar les actuacions que seguirà emprenent al Nucli Antic durant el 2017, per a les quals ha reservat una partida de 339 mil euros dels pressupostos.

L’Ajuntament d’Olot també està decidint conjuntament amb els veïns de Sant Miquel les actuacions prioritàries del Pla de Millora de Sant Miquel que es desenvoluparan l’any vinent amb els 290 mil euros que s’han previst als pressupostos. Probablement decidiran emprendre actuacions de seguretat i millora a l’avinguda de Girona, així com a l’entorn de la plaça. Durant el 2017 les actuacions també se centraran en habilitar un camí segur entre Sant Miquel i el Morrot per als escolars i les seves famílies, així com un sender resseguint el riu. L’equip de Govern espera que a finals d’any es constitueixi una nova junta a l’associació de veïns amb qui poder interactuar.

Entre el Nucli Antic i el barri de Sant Miquel es troba l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot. Per a Esquerra, l’escola és una peça clau de vinculació dinàmica entre els dos barris. Demana un Pla integral per al sector i a l’edifici de Can Sacrest proposa ubicar-hi una segona biblioteca de la ciutat. L’equip de Govern recorda que l’edifici va ser comprat el 2003 amb fons europeus per al projecte de la nova escola d’Art. La proposta d’Esquerra els sembla unilateral i improvisada.

El 2017 l’equip de govern d’Olot també preveu actuacions en altres barris de la ciutat que vol decidir a través d’un pressupost participatiu de 150 mil euros. A l’Ajuntament li toca ara decidir la manera a través de la qual podran participar-hi els diferents barris, veïns i entitats.