La Garrotxa aprofita el Gran Recapte per conscienciar sobre l’ús de bosses de roba a la compra a través del projecte ‘Teixim’

Paral·lelament al Gran Recapte d’Aliments es va posar en marxa l’any passat el projecte ‘Teixim’, on sis casals de la gent gran de la Garrotxa han elaborat bosses de roba per repartir durant el Gran Recapte. L’objectiu és anar disminuint les bosses de plàstic de l’acció solidària substituint-les per les bosses reutilitzables.

L’any passat ja va ser un èxit i davant els bons resultats de la campanya s’ha optat per repetir l’acció un cop més. Es tracta del ‘Teixim’, un projecte consistent en l’elaboració de bosses de roba destinades a recollir els productes que la societat aporta al Gran Recapte. El ‘Teixim’ persegueix dos objectius: per una banda intenta conscienciar a la gent que hi participa que les donacions d’aliments poden ajudar a moltes persones al llarg de l’any, i no només un sol dia. I per l’altra banda, busca que el Gran Recapte tingui un aspecte sostenible afegit a la acció solidària, per disminuir el volum de bosses de plàstic que s’utilitzen.

Les bosses s’han confeccionat sota la coordinació del casal de la gent gran de Sant Feliu de Pallerols, que han estat acompanyats pel treball dels casals de Sant Joan, Les Preses, Tortellà, Sant Jaume i Argelaguer. En total s’han elaborat 550 bosses, des que es va iniciar el projecte el 2015, i s’espera arribar a les 700 l’any vinent. El resultat del treball es podrà veure pel Gran Recapte, l’acció solidària que viurà la seva jornada central el proper 26 de novembre, i que aporta aproximadament el 40% de les donacions que es fan al llarg de l’any al Centre de Distribució d’Aliments d’Olot als garrotxins més necessitats.

 

Notícies relacionades:
-El Gran Recapte a la Garrotxa del 2015 va poder donar el doble de productes als més necessitats respecte la resta de la demarcació
– Rècord del Gran Recapte d’Aliments de la Garrotxa, que recull 43.978 quilos d’aliments i productes bàsics
– La jornada central del Gran Recapte d’Aliments de la Garrotxa ha recollit 31.247 quilos d’aliments i productes bàsics

x