Lluèrnia acull dues exposicions fotogràfiques en el marc del projecte internacional Flâneur

El Lluèrnia s’apropa, i ja es pot gaudir d’algunes propostes. A la Plaça Major d’Olot s’inaugurarà aquest dijous, a dos quarts de nou del vespre, una de les exposicions del projecte Flâneur creada pel fotògraf portuguès Antonio Júlio Duarte, i diversos alumnes de l’Escola d’Art d’Olot. Durarà fins el proper 27 de novembre.

El festival del foc i la llum Lluèrnia capgira la ciutat, a través de les seves intervencions que ens conviden a redescobrir l’espai públic urbà. Un bon exemple el podem trobar des d’avui a la Plaça Major d’Olot, que es converteix fins a finals de mes en una sala d’exposicions a l’aire lliure. El fotògraf portuguès Antonio Júlio Duarte va fer una residència a la capital garrotxina el passat agost, i ara se’n pot veure el resultat al centre de la ciutat en el marc del projecte Flâneur. Aquest projecte en xarxa finançat per la UNESCO està dissenyat com un intercanvi internacional entre ciutats com París, Londres, Lisboa o Dublin, i proposa als artistes intervencions artístiques als espais públics per promoure la fotografia contemporània.

Però la de Júlio Duarte no és l’única intervenció del projecte Flâneur a la ciutat. Una part de les imatges que es poden veure a la plaça Major procedeixen del taller que va fer el fotògraf alemany Boris Eldagsen amb els alumnes de l’Escola d’Art, durant la celebració del festival del foc i la llum de l’any passat. L’acció, anomenada Hijacking Lluèrnia, ofereix la resta de fotografies del taller a la Sala 15 del Museu de la Garrotxa. La inauguració de la mostra tindrà lloc aquest mateix dijous, a dos quarts de nou del vespre, a la Plaça Major, i es podrà veure fins el proper 27 de novembre.

 

Notícies relacionades: 
-Dos grups de l’Escola Municipal d’Expressió d’Olot participen al Lluèrnia
– El Lluèrnia Kids espera la visita de 900 escolars abans de la celebració del festival
-La Fageda i la Fura dels Baus preparen un espectacle d’alçada, música i llum per al Festival Lluèrnia