Olot acollirà la IV Jornada de Conservació de Flora i Funga de Catalunya a finals de novembre

Avui s’han presentat les Jornades de Conservació de Flora i Funga, que tindran lloc a Olot del 28 al 30 de novembre. Hi participaran professionals i entitats del sector, que investigaran la possibilitat d’organitzar un moviment social amb l’objectiu de promoure l’estudi i la protecció de la flora i la funga.

Quin és l’estat de conservació de la flora catalana? Quines són les principals amenaces per a les espècies? De cara al futur, quins projectes es poden aplicar per millorar la conservació biològica? Aquestes qüestions es debatran entre el 28 i el 30 de novembre a la sala el Torín d’Olot, en el marc de les IV Jornades de Conservació de Flora i Funga. Estan adreçades a persones involucrades en el sector, tant a professionals com amateurs, de tots els Països Catalans, i persegueixen dos objectius: promoure experiències entre persones i professionals i avaluar la feina feta en els darrers anys, analitzant els avenços fets d’estudi de flora amenaçada i les mancances del país de cara a traçar estatègies pel futur.

Les jornades comptaran amb un total de 64 comunicacions orals i escrites destinades a l’estudi i el debat de la conservació de la flora i la funga, i en la trobada es vol promoure l’organització d’un moviment social amb l’objectiu de promoure l’estudi en aquest camp. La reunió està organitzada pel Parc Natural, la Fundació d’Estudis Superiors, el Sigma, l’empresa Forestal Catalana i l’Institució Català d’Història Natural.