Mor a l’edat de 75 anys Joan Arnau, que va fer una important tasca de recuperació musical i historiogràfica de les Planes d’Hostoles

Aquest dijous al migdia va morir a l’edat de 75 anys el planenc Joan Arnau i Serra, qui va fer una important tasca de recuperació musical i historiogràfica de les Planes d’Hostoles. Arnau va recuperar les cançons transmeses de generació en generació al poble garrotxí fins a principis del segle XX, i va ser autor de diversos llibres sobre el municipi des del 2003 fins al 2015.

Joan Arnau i Serra va néixer a les Planes d’Hostoles el 9 de gener de 1941. La seva vida laboral la va dedicar a la topografia, especialitat que va exercir a Girona fins el 2001, quan es va retirar. Va ser llavors quan, juntament amb Jaume Arnella, va iniciar un extens treball de recerca que va servir per recuperar les cançons que les persones cantaven el 1922, abans, durant i després de la seva jornada laboral. El treball va ser recopilat a la pàgina web cantut.cat. Les cançons van ser reproduïdes a les sis edicions que es van fer del concert ‘Les Planes 1922’, del 2005 fins al 2011. Joan Arnau també va editar diferents llibres sobre les Planes d’Hostoles. Apassionat del Brugent, el  2005 va editar un llibre sobre el riu i la seva relació amb el poble garrotxí. El mateix any va publicar el DVD ‘El riu Brugent i el seu entorn’. El Nadal de 2013 va publicar els seus records de joventut i adolescència amb el títol ‘Avui que encara la memòria no em falla’. A la primavera de 2015 va presentar a la Biblioteca Maria de Jonqueres el seu tercer llibre, ‘Llegendes de les Planes i altres romanços’, acompanyades de la tercera edició de ‘Viure a pagès’. A principis de setembre del mateix any va presentar una recopilació de vivències i records escrits l’any 2008 amb els noms de ‘Diari d’un arreplegat’, ‘Justa la fusta’, ‘Set contes planencs’ i ‘Les Planes 1922’. L’últim gran treball que va realitzar va ser el llibre ‘Les Planes i els seus vilatans a través de la premsa gironina’, que recull diferents noticies aparegudes als diaris gironins des del 1837 al 1980. L’Ajuntament, els treballadors municipals i els veïns han volgut agrair-li la feina de recopilació de documents històrics, llegendes i cançons que va fer del municipi i han expressat el més sincer condol a la seva família i amics.