Les obres de remodelació i ampliació de la Residència Sant Jaume començaran aquest 2016

Les obres de remodelació i ampliació de les instal·lacions de la Residència Sant Jaume començaran aquest 2016. Ho han anunciat aquest migdia. Les obres es faran per fases i comptaran amb el suport financer del departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, a través d’una convocatòria de La Caixa. El projecte inclou un canvi de model de la residència per centrar-la en les persones.

El projecte de remodelació de la Residència Sant Jaume començarà a fer-se realitat abans d’acabar l’any, quan es començarà dur a terme la primera fase de les obres de millora i ampliació de les instal·lacions. La remodelació comptarà amb el suport de la Generalitat i el compromís de finançament en els propers dos anys. Per a aquest 2016 i la primera fase, estimada en uns 500.000 euros, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies s’hi destina una partida de 180.000 euros a través d’una convocatòria de La Caixa.

El departament ha escollit el projecte de la Residència Sant Jaume per destinar-hi la convocatòria de la caixa perquè es centra en la persona. Més enllà de la remodelació i l’ampliació de les instal·lacions, es passarà al model d’Atenció Centrada en la Persona, l’ACP, un model de residència geriàtrica que s’està estenent a Catalunya i que s’organitza en petites unitats de convivència.

Amb la primera fase del projecte, es remodelarà la primera planta de l’edifici. Es farà una cuina, es millorarà l’entrada i s’ampliaran les instal·lacions amb la primera unitat de convivència. Amb la segona fase es remodelarà la segona planta de la Residència, on s’hi faran les altres tres unitats de convivència i s’estendran les instal·lacions fins a la segona planta de consultes externes. Amb el projecte actual, que costarà uns 3 milions d’euros i que estarà finalitzat en un termini d’entre tres i quatre anys, no es contempla augmentar el nombre de places de la residència, que actualment és de 65. Tot i així en un futur es podria créixer amb la tercera i la quarta planta de l’edifici que de moment no es remodelaran.

Les millores si que permetran ampliar el nombre de places col·laboradores per la Generalitat. Actualment n’hi ha 39 però s’ha sol·licitat que, a tota la Garrotxa, se’n facin vint-i-una més.

 

Notícies relacionades:
– El Patronat de la Fundació de l’Antic Hospital Sant Jaume encarrega el projecte de reforma de la residència perquè comenci l’any vinent
– L’Ajuntament d’Olot vol fer una reforma integral de la residència de l’antic Hospital Sant Jaume durant aquest mandat