La proposta ‘Un Tossol i dos Triais’, pretén refermar el caràcter del Firal amb una porxada de plàtans

El projecte ‘Un Tossol i dos Triais’, de Birulés Cabré Romans Arquitectes Pau Sabata-CREArquitectura, vol posar tot l’accent en refermar el caràcter del Firal. Des d’aquesta perspectiva preveu una porxada de plàtans, que des del punt de vista de l’equip només reclama un millor ordre i qualitat de llum i de paviment. Al mateix temps preveu actuar en la compatibilitat del vehicle i el vianant. Pel que fa a les peces de l’entorn, proposar modular, de manera suau, la pujada del Roser i agermanar obertament el Firal amb el Firalet, que a dia d’avui és un lligam difícil, fent-lo viable amb un espai festiu, amb el mercat i que no comprometi els dos passejos.

Des de la simplicitat, que no vol dir simple
La proposta d’aquest equip d’arquitectes té una perspectiva funcional i simplista on refermen la importància que tenen els plàtans. Una de les arquitectes, Clara Riera, ha explicat a Olot Televisió que “és important el final, que trobin una comunicació amb la resta d’Olot perquè vulguin passejar i arribar al Puig del Roser i el Firalet”. Per ells el gran repte és resodlre aquesta comunicació, que permeti “reactivar la vida i el comerç”. En aquesta línia han apostat per “una actuació honesta, viable i el que havíem de resoldre era la unió i col·locar el Firal al mig d’una manera amable i simple perquè l’olotí està escarmentat”. La proposta la defineixen com a “lleugera i complexa”. Preveuen que “el Firalet acabi però que tingui una certa continuació perquè acabi sent el Firal que proposem i creem aquestes feixes cap al Puig del Roser, que són les que acaben enllaçant amb la topografia més baixa amb l’esplanada de baix”.

Des  d’aquest divendres, 11 de novembre, es poden veure els projectes finalistes del concurs d’idees per a la remodelació del Firal. Fins aquest dilluns, 14 de novembre, es podrà veure l’exposició al Casino Ololí. A partir de del dimarts vinent, 15 de novembre, l’exposició es traslladarà al Saló de Sessions de l’Ajuntament d’Olot i, coincidint amb el cap de setmana de la Fira Orígens, el 19 i 20 de novembre, s’instal·larà al pavelló firal.
La consulta només es podrà votar per internet a la pàgina web de l’Ajuntament d’Olot i al web creat expressament. S’utilitzarà el mateix sistema que a l’anterior consulta, pel que caldrà identificar-se, primer, amb el DNI o NIE, per a continuació, amb el codi de pas que cada persona ha rebut a casa seva, es pugui fer la votació. En cas d’una incidència caldrà dirigir-se a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament d’Olot.

 

Notícies relacionades:
-El projecte ‘101 plàtans’, de Forgas Arquitectes, proposa un Firal flexible, endreçat i que posi en valor l’entorn
-El projecte ‘Teixir, cosir i vestir’, amb Xevi Bayona, proposa donar èmfasi al Firal i el Firalet
– L’11 de novembre es presentaran les maquetes i els equips d’arquitectes defensaran els projectes de remodelació del Firal