La instal·lació ‘Noc 1940’ omple de foc, so i foscor la fàbrica Noc d’en Cols, en un espectacle que precedeix el Lluèrnia 2016

Noc 1940 ha estat una de les instal·lacions prèvies al Lluèrnia 2016. La proposta de Pep Sau i Miquel Subiràs va prendre forma ahir al Noc d’en Cols, on la companyia Elles (LesNenes) va interpretar una actuació de cos, so i foc evocant la tràgica història d’aquesta fàbrica.

La  foscor, el so de la maquinària i el foc es van apoderar del Noc d’en Cols, en un dels espectacles previs al Lluèrnia 2016. El Noc d’en Cols, era una fàbrica que batanava llana per fer el panyo per les barretines i que al 1940 va quedar inundada per culpa d’un fortíssim aiguat. La instal·lació ‘Noc 1940’ va voler recrear el dramàtic passat d’aquesta fàbrica.

L’espectacle ofert per la Companyia Elles despertava diverses sensacions, des de la vida fins a la mort, utilitzant el foc, el so i la foscor. La instal·lació de Pep Sau i Miquel Subiràs tot i estar en un paratge de difícil accés va reunir a més d’un centenar de persones que no es van voler perdre l’espectacle.

Notícies relacionades:

La 5a edició del Lluèrnia s’enlaira amb l’espectacle ‘Teixint Vides’, de la Cooperativa La Fageda i la Fura dels Baus
L’arquitecte Clara Riera presenta la instal·lació efímera ‘Sota una col’ a la plaça de l’Arxiu d’Olot en el marc del Festival Lluèrnia
-El Lluèrnia dóna una especial importància al riu Fluvià i s’acomiada, amb un últim ball, del Firal