L’arquitecte Clara Riera presenta la instal·lació efímera ‘Sota una col’ a la plaça de l’Arxiu d’Olot en el marc del Festival Lluèrnia

En el marc del Festival del Foc i de la Llum, Lluèrnia, l’arquitecte Clara Riera va idear la instal·lació efímera ‘Sota una col’, a la plaça de l’arxiu. 2000 pilotes de plàstic van emplenar la plaça i van donar forma a L’Hort de la Llum d’aquesta edició.

L’arquitecte Clara Riera ha estat l’encarregada d’enguany de la instal·lació L’Hort de la Llum del Lluèrnia a la plaça de l’Arxiu. L’arquitectura efímera ‘Sota una col’ consistia en més de 2000 pilotes de platja de color verd, que van emplenar i van convertir la plaça en un hort i una col gegant. Riera es va inspirar amb el personatge d’en Patufet per idear ‘Sota una col’, una instal·lació pensada per a nens i nenes: “Fa referència al conte d’en Patufet, perquè els nens petits també se sentin protagonistes de la nit màgica del Lluèrnia i es puguin endinsar a les profunditats d’una col. També es diu d’aquesta manera per una cançó d’Adrià Puntí que es titula així”.

‘Sota una col’ convidava els visitants a fer un recorregut per aquest hort i col gegant feta amb pilotes de platja. Els visitants podien endinsar-se sota la instal·lació, travessar-la i caminar fins a dalt de la plaça de l’Arxiu i veure les vistes des de dalt amb l’església de Sant Esteve de fons. L’objectiu de Riera, que des del mes de juny treballava en aquest projecte, era crear un gran núvol verd que es pogués veure, també, des del Firal.

Notícies relacionades:
-El Lluèrnia dóna una especial importància al riu Fluvià i s’acomiada, amb un últim ball, del Firal
– La 5a edició del Lluèrnia s’enlaira amb l’espectacle ‘Teixint Vides’, de la Cooperativa La Fageda i la Fura dels Baus