El Lluèrnia dóna una especial importància al riu Fluvià i s’acomiada, amb un últim ball, del Firal

La 5a edició del Festival Lluèrnia va animar al públic a baixar fins al riu de la ciutat, on Pim Pam Pum Foc i l’arquitecte Xevi Bayona van fer una instal·lació. El Lluèrnia tampoc es va oblidar del Firal i va convidar a diferents associacions i als assistents a dansar i acomiadar-se, amb un últim ball, de l’actual passeig Miquel Blay.

Recordar el foc dels volcans i les llums de la tardor. Aquest és l’objectiu de Lluèrnia, el festival del Foc i de la Llum d’Olot, que enguany ha arribat a la 5a edició. Lluèrnia va tornar a il·luminar els carrers de la ciutat dissabte a la nit i va donar una especial importància al paper de l’aigua, amb la instal·lació ‘Igneus Fluvius’ al riu Fluvià de l’arquitecte Xevi Bayona i l’entitat Pim Pam Pum Foc. La instal·lació constava de diversos bidons reciclats amb foc a dintre. “El fet de traslladar el foc al riu i ajuntar aquests dos elements és una metàfora d’allò que som a la Garrotxa: terra d’aigua i de volcans”, explica Martí Albesa de l’Associació Pim Pam Pum Foc .

Després de l’espectacle de la Fura dels Baus i la Cooperativa La Fageda, el Firal va acollir l’espectacle ‘L’Útim Ball’, coordinat per Marta Aumatell. Col·lectius i entitats de la ciutat van desfilar i van ballar al ritme de la música per una passarel·la vermella, envoltada de llums de colors. D’aquesta manera, el públic i els participants del Lluèrnia es van acomiadar amb un últim ball del Passeig Miquel Blay, abans que comencin les obres de remodelació.

Notícies relacionades:
-L’arquitecte Clara Riera presenta la instal·lació efímera ‘Sota una col’ a la plaça de l’Arxiu d’Olot en el marc del Festival Lluèrnia
– La 5a edició del Lluèrnia s’enlaira amb l’espectacle ‘Teixint Vides’, de la Cooperativa La Fageda i la Fura dels Baus

x