Un home s’enfronta a sis anys de presó per un presumpte abús a una menor al Collell

L’ Audiència de Girona ha jutjat aquesta setmana un home acusat d’abusar sexualment d’una menor de 8 anys durant unes colònies al santuari del Collell, al municipi garrotxí de Sant Ferriol, l’estiu del 2014. Els fets no es van destapar fins un any després, quan la nena havia de tornar a les colònies i va decidir explicar-ho als seus pares. Els tocaments s’haurien produït després que l’home ballés amb la menor aprofitant que estava sola al menjador de la casa de colònies. La família va posar en coneixement de la policia els fets i els Mossos d’Esquadra van detenir el sospitós, un home que actualment viu a Olot. La menor va identificar-lo en una roda de reconeixement. Davant les preguntes de la fiscal, l’acusat ha negat els fets, tot i que en fase d’instrucció, l’home va reconèixer que havia ballat amb la nena. L’home ha culpat la policia “d’obligar-lo” a reconèixer els fets. La fiscal demana 6 anys de presó per a l’acusat i també que no es pugui acostar a menys de 1.000 metres de la menor durant 10 anys, així com que tampoc s’hi pugui comunicar per cap mitjà. La defensa, en canvi, sosté que és innocent i en demana l’absolució. El judici ha quedat vist per a sentència.