Més de 26.400 persones van visitar Sant Aniol durant el període de regulació d’accés motoritzat a Sadernes

Més de 26.400 persones van visitar la zona de Sant Aniol durant el període de regulació d’accés motoritzat a Sadernes. El consorci de l’Alta Garrotxa estima que més enllà d’aquestes persones que van dirigir-se a Sant Aniol, les dades de visitants al sector podria ser molt superior donat que molta gent visita altres punts d’interès de la zona. A més de fer balanç de la temporada d’estiu a Sadernes, el Consorci de l’Alta Garrotxa també ha iniciat un estudi per a la caracterització de l’hàbitat de la falguera Dryopteris remota.

Entre el 16 de març i el 30 de setembre més de 26.400 persones van visitar la zona de Sant Aniol, a Sadernes. Tot i que gran part de les visites es dirigeixen a Sant Aniol, durant el període de regulació d’accés motoritzat en aquesta zona, són moltes les persones que hi van atrets per altres punts d’interès propers, com Sant Feliu de Riu, Talaixa o les zones de bany i d’escalada. Per aquest motiu, tot i que el Consorci de l’Alta Garrotxa xifra en més de 26.400 les persones que van visitar Sant Aniol, s’estima que el numero real de visitants va ser molt superior. Segons les dades obtingudes a través del servei d’informació que va patrullar la zona de forma aleatòria, més del 90% de les persones que van visitar la zona eren d’origen català i d’aquestes, més de la meitat procedien de Barcelona i l’àrea metropolitana. La majoria de visitants van anar a practicar excursionisme, mentre que un 30% hi van anar atrets per les gorgues i zones de bany.

Més enllà de fer balanç del període de regulació d’accés motoritzat a Sadernes, el Consorci de l’Alta Garrotxa ha iniciat un estudi per a la caracterització de l’hàbitat de la falguera Dryopteris remota. Aquesta espècie, està inclosa al Catàleg de flora amenaçada de Catalunya i està catalogada com a vulnerable: a Catalunya hi ha una única població d’aquesta espècie. Amb l’estudi  es vol localitzar altres indrets faborables per a l’establiment de nous nuclis de població.

Des del Consorci de l’Alta Garrotxa també es desaconsella escalar en un sector del Castellot per la detecció d’un nou de vespa asiàtica. S’ha trobat entre les vies Murri i Escup. En aquesta zona la pràctica de l’escalada queda desaconsellada, a més de pel consorci, per l’Ajuntament de Beuda i el Cos dels Agents Rurals fins al 31 de gener del 2017.

 

Notícies relacionades: 
– Dues persones informaran els visitants de Sadernes i Sant Aniol durant el període de vacances
– Comença el període de regulació de l’accés motoritzat a Sadernes, que impedirà el pas de vehicles a la zona fins el 30 de setembre