A les 8 del matí ha començat la consulta ciutadana per la reforma del Firal d’Olot que s’allargarà fins dimarts

La segona consulta ciutadana promoguda per l’Ajuntament d’Olot ha començat avui tal i com estava previst. En aquesta ocasió, els olotins poden votar entre tres propostes arquitectòniques que han estat preseleccionades per encarregar-se de la reforma del Firal, el passeig més important de la ciutat.

A les 8 del matí la junta electoral electrònica de la consulta per la reforma del Firal ha quedat constituïda i l’alcalde ha emès el primer vot. Josep Maria Corominas ha explicat que els resultats de la consulta i la decisió final sobre la reforma del Firal es prendrà minuts després de tancar el període de votació, a les vuit del vespre del proper dimarts. La mesa de contractació té previst reunir-se coincidint amb la fi de la consulta i prendre una decisió després de valorar els resultats la votació i els últims criteris relacionats amb la proposta econòmica i els terminis d’execució previstos pels tres equips.

La segona consulta ciutadana organitzada a Olot ha començat hores després que el Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Girona hagi suspès cautelarment, a instàncies de la Delegació del Govern espanyol, la consulta convocada per l’Ajuntament de Tossa de Mar. El consistori del municipi selvatà havia seguit la normativa marcada per la llei catalana de consultes per preguntar als veïns sobre la construcció d’un port esportiu. La delegada del Govern a Catalunya va recórrer la celebració de la consulta perquè entenia que es tractava d’una convocatòria de “caràcter general” i que el consistori necessitava una autorització del Consell de Ministres per poder-la portar a terme. L’alcalde d’Olot afirma que l’ajuntament de la capital de la Garrotxa ha seguit els tràmits reglamentaris i que la consulta olotina transcorrerà amb plena normalitat.

Josep Maria Corominas ha avançat que al primer semestre de l’any vinent l’Ajuntament tornarà a consultar als veïns sobre els 150.000 euros de pressupost participatiu que s’han de destinar a actuacions als barris.

La decisió de la mesa de contractació posarà en marxa l’engranatge de la remodelació del Firal. A mitjans de desembre, la Junta de Govern Local aprovarà el contracte definitiu de la redacció del projecte executiu. Al març es licitarà el projecte, al juny haurien d’haver començat les obres, que estarien acabades l’estiu de l’any següent, el 2018.

 

Notícies relacionades:
– L’exposició dels tres projectes finalistes del nou Firal d’Olot es pot veure a l’Ajuntament de la ciutat fins divendres
-Els arquitectes finalistes de la reforma del Firal presenten les seves maquetes i propostes al Casino Olotí i al Teatre Principal
– El Firal d’Olot té tres futurs diferents que els olotins podran votar el proper novembre