La Fira Orígens compta amb una presència important de tallers i productes alimentaris garrotxins

Olot es troba a les portes de la 5a Fira Orígens, on enguany hi destacarà un espai ecològic i la descoberta de sectors alimentaris com el vermut, els bolets o la pastisseria. Malgrat que a Orígens hi ha productes de qualitat de tot Catalunya, la Garrotxa també hi té una presència important.

La Fira Orígens ens connecta amb sabors de tot Catalunya, però també permet als garrotxins descobrir allò de bo que tenim a la nostra comarca. En aquesta edició, hi participaran diversos restaurants de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa: el cuiner Gerard Xifra de la Quina Justa i el pastisser Jordi Ferrer prepararan plats i postres de Cuina Volcànica a l’Aula de Cuina. En el mateix espai també hi participarà Jordi Juncà de Ca l’Enric, que portarà els bolets de tardor als fogons d’alt nivell. Les activitats de l’Aula de Cuina es tancaran amb la participació de Fina Puigdevall, Pere Planagumà i Albert Lorenzo del restaurant les Cols. En l’Aula de Tast es duran a terme maridatges de productes de qualitat, i entre les degustacions de vermuts i tòfones, també es tastaran els productes de Girona Excel·lent, on de ben segur hi seran presents els garrotxins que tenen la distinció: són els fesols de Santa Pau, la Ratafia Russet i els formatges de la Xiquella de la Vall d’en Bas. També oferirà un tast el Gremi de Cervesers artesans de Catalunya, que tindrà el seu propi espai i que compta amb una productora garrotxina, la Poch’s de Castellfollit. A l’Aula de nens, els més petits gaudiran de les propostes per menjar fruita, fer el teu propi pa, gaudir de les amanides i els embotits o divertir-se amb la xocolata amb Joan Masegur, Neus Rabionet, Lluís Riera, Felip Hontoria, Jordi Fajula, Isabel Catalina, Jordi Ferrer i David Colom. Orígens també acollirà estands d’empreses alimentàries comarcals, i tothom qui vulgui podrà formar part de la Fira, a més de degustar-la, a través del seu concurs d’Allioli popular o participant de les activitats preparades a Olot com la projecció dijous  de la pel·lícula ‘Viaje a Italia’, de Michael Winterbottom.

 

Notícies relacionades:
-El vermut, els bolets o la pastisseria, novetats de la Fira Orígens 2016, que també potenciarà el producte ecològic
– La Fira Orígens concedeix un accèssit del Premi a Millor Producte als fesols de Santa Pau
– Més de 8.000 assistents en tot el cap de setmana consoliden la Fira Orígens i el seu model

x