Miquel Jover guanya la Beca Oriol de Bolòs de la Ciutat d’Olot mentre que la Beca Ernest Lluch queda deserta

S’ha fet públic el veredicte de les Beques Ciutat d’Olot: el doctor en Ciències Ambientals Miquel Jover és el guanyador de la beca Oriol de Bolòs en Ciències naturals, pel projecte d’investigació sobre els briòfits dels boscos de la Garrotxa. En canvi, la beca Ernest Lluch de Ciències Socials ha quedat deserta.

El projecte d’investigació ‘La flora de briòfits als boscos de la Garrotxa’ de Miquel Jover, de Cassà de la Selva, és el guanyador de la beca Oriol de Bolòs en ciències naturals. El doctor en Ciències Ambientals s’ha emportat els 4.500 euros de dotació de la beca amb la valoració unànime del jurat, que l’ha considerat el millor dels vuit projectes presentats. En el treball analitzarà els briòfits dels boscos de la Garrotxa, un tipus de plantes on s’inclouen les molses, que permetrà elaborar un catàleg detallat de la situació d’aquestes espècies a la comarca. A més, el projecte permetrà conèixer més a fons l’estat dels boscos garrotxins.
De totes maneres, el jurat considera que la qualitat dels vuit treballs presentats és molt elevada, i destaca un altre projecte: ‘Des de la superfície fins al sediment profund: efecte de l’estrès hídric en la capacitat d’autodepuració del riu Fluvià’, de Núria Perujo i Sílvia Gionchetta.

En canvi, en el cas de la Beca de Ciències Socials i Humanes Ernest Lluch, dotada també amb 4.500 euros, el jurat ha considerat deserta la convocatòria d’aquest 2016. Els quatre treballs presentats no reunien les qualitats suficients per a rebre la beca segons el tribunal. És la quarta vegada en els vint anys d’història de la beca Ernest Lluch que la convocatòria queda deserta.

Notícies relacionades:
-Els ratpenats, les campanes i els masos de l’Alt Fluvià, objecte d’estudi de les Beques Ciutat d’Olot 2015
– Laura Castellet i Beth Cobo són les guanyadores de les Beques Ciutat d’Olot 2014