El Vaticà aparta de tota activitat pastoral i parroquial el capellà denunciat per abusar d’una nena a Puigpardines fa 27 anys

El Vaticà ha apartat de tota activitat pastoral i parroquial el capellà denunciat per abusar d’una nena a Puigpardines fa 27 anys. En conèixer el cas, el Bisbat de Girona ja va el va apartar cautelarment. Els fets van succeir el 1989, durant unes colònies a Puigpardines quan la víctima tenia 10 anys. El cas es va destapar al maig d’aquest any, quan l’afectada va anar a parlar amb el capellà, que ara té 81 anys, i va gravar la conversa on reconeixia els fets. Tot i que els fets havien prescrit la dóna va denunciar-ho als Mossos d’Esquadra.  Paral·lelament, el bisbat va obrir una investigació i la informació es va enviar a Roma des d’on la Congregació per a la Doctrina de la Fe del Varicà prohibeix definitivament al mossèn exercir qualsevol activitat pastoral i parroquial.

Notícies relacionades:
– El jutjat d’Olot arxiva el cas d’abusos sexuals d’un mossèn a una menor a Puigpardines de fa 27 anys
El Bisbat aparta cautelarment el mossèn denunciat per abusar d’un nena a Puigpardines fa 27 anys