La Garrotxa inicia el projecte pioner Empreses lingüísticament responsables perquè les empreses es comprometin amb l’ús del català

La Garrotxa és pionera en l’aplicació del projecte Empreses lingüísticament responsables, un pla proposat pel Servei de Català d’Olot-La Garrotxa perquè les empreses incorporin compromisos relacionats amb la llengua. De moment, al projecte s’han adherit 12 negocis.


Incorporar conscientment el català en la gestió empresarial com un valor afegit. Aquest és l’objectiu del projecte ‘Empreses lingüísticament responsables’, innovador a tot Catalunya i que s’ha començat a aplicar a la Garrotxa, a instàncies del Servei de Català de la comarca. Es crea un segell que distingirà les empreses que treballen amb consciència per la llengua, una marca que hauria de repercutir positivament amb aquells privats adherits al projecte perquè el consumidor conscienciat identificarà les empreses responsables amb el català.

Les empreses aniran incorporant els compromisos amb la llengua de forma gradual, i s’han creat quatre fases diferents de treball amb el català. Els adherits rebran assessorament per part del Servei de Català que els hi pertoqui, i és el mateix ens qui certificarà juntament amb Dinàmig si es compleixen els objectius en el termini fixat. A la Garrotxa s’ha iniciat el projecte amb 12 empreses, i la intenció és estendre el model arreu del país.