Les residències per a la gent gran de la Garrotxa reben una vintena de les 750 noves places col·laboradores atorgades per la Generalitat

La residència Sant Jaume d’Olot compta amb 65 places, de les quals una trentana són col·laboradores. Això vol dir que la Generalitat aporta part del cost de la plaça. Divendres la consellera de treball i Afers Socials, Dolors Bassa, va anunciar que el departament atorgaria una vintena de places col·laboradores més a les residències garrotxines.


Aquest va ser el primer anunci de l’ampliació de places col·laboradores que la Generalitat farà a tot Catalunya. En paraules de la consellera, el Departament ha fet mans i mànigues per atorgar 750 noves places col·laboradores per a la gent gran de 149 centres a tot el territori. Es van començar a finançar dilluns i han estat assignades d’acord amb la llista d’espera. El cost mitjà d’una plaça d’aquestes característiques a Catalunya és de 1.700 euros, dels quals la Generalitat n’aportarà 1.100 i la persona usuària 600. La mesura suposa una inversió d’un milió 245 mil euros fins a finals d’any. Segons s’ha anunciat, durant el 2017 s’hi destinaran 7 milions d’euros més.
Al programa Pros i Contres, la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies va parlar del Nucli Antic d’Olot. Creu que les mesures d’arranjament i dinamització que s’apliquen i s’aplicaran han d’estar en tot moment acompanyades per polítiques socials.

 

Notícies relacionades:
– Les obres de remodelació i ampliació de la Residència Sant Jaume començaran aquest 2016
– El Patronat de la Fundació de l’Antic Hospital Sant Jaume encarrega el projecte de reforma de la residència perquè comenci l’any vinent

x