Els atletes del TRC Aresta Edu Baquer i Laura Plana guanyen la 1a Vertical de Finestres

Sant Aniol de Finestres ha celebrat, per primera vegada, un repte atlètic d’exigència: es tracta de la Vertical de Finestres, on els participants han recorregut tres quilòmetres amb un desnivell positiu de 500 metres, per arribar fins al Santuari del municipi. Edu Baquer i Laura Plana n’han estat els primers vencedors.

vertical-finestresSant Aniol de Finestres és un dels municipis més desconeguts de la Garrotxa, i alhora, un dels que amaga més tresors. El Santuari de Finestres fita des de les alçades una vall esquerpa plena de paisatges magnífics. I aquest marc és el que ha volgut descobrir l’organització de la 1a prova Vertical de Finestres, que convida als participants a anar de la plana on es troba assentat el municipi fins al temple, mig quilòmetre més amunt en altitud. El recorregut no és excessiu, amb només 3.000 metres, però la diferència de nivell fa que la competició sigui una prova exigent fins i tot per les cames més avesades a la muntanya.

La 1a Vertical de Finestres ha comptat amb gairebé cinquanta participants, i l’ha guanyat Edu Baquer, del TRC Aresta, amb un temps de 21 minuts i 49 segons. El segon classificat, Francesc Baquer, ha arribat a un minut i quatre segons del temps del guanyador, seguit de Guillem Vilalta. En categoria femenina, la primera classificada i quinzena a la general ha estat Laura Plana, també del TRC Aresta, que ha arribat al Santuari de Finestres amb un temps de 28 minuts i 31 segons, per davant de Laura Boix.

La Vertical de Finestres tornarà possiblement l’any vinent, però el que tornarà ben aviat a la memòria dels participants són les panoràmiques que s’han pogut a la cursa del Santuari de Finestres.