El cuiner Gerard Xifra i el pastisser Jordi Ferrer creen unes postres conjuntes amb productes de la Garrotxa per a la Fira Orígens

En el marc de la Fira Orígens, el cuiner Gerard Xifra de La Quinta Justa i el pastisser Jordi Ferrer de Ferrer Xocolata d’Olot van fer un plat plegats de Cuina Volcànica. Es tractava d’unes postres de xocolata amb la forma d’un volcà i elaborades amb productes de la Garrotxa.

El món de la cuina i el món de la pastisseria i la xocolata de la Garrotxa es van unir dissabte a la cinquena edició de la Fira Orígens. El cuiner Gerard Xifra de La Quinta Justa i el pastisser Jordi Ferrer van elaborar unes postres de manera conjunta. L’objectiu de Xifra i Ferrer era crear un plat que reflectís la forma del territori i el paisatge amb ingredients propis de la tardor i de la Garrotxa, com el fajol, el farro o la ratafia.

Els dos col·laboradors van ensenyar a l’Aula de Cuina de la Fira com cuinar les postres, que consistien en una base de xocolata amb forma de volcà i de greda. Fulles de faig de xocolata, carquinyolis de farro de la Vall de Bianya, magdalenes de fajol de Batet de la Serra i un núvol de ratafia van acabar de guarnir el plat. Al final, Xifra i Ferrer van fer esclatar el volcà i el públic assistent va poder assaborir les postres de la Cuina Volcànica.

Notícies relacionades: 

-‘El vermut tradicional català renovat’ combina el vi dolç amb elements com el foie gras a la 5a Fira Orígens
-L’aiguardent Gin Volcànic guanya el premi al millor producte de la Fira Orígens 2016
– La 5a edició de la Fira Orígens d’Olot ha obtingut més visitants procedents de fora de la Garrotxa i del sector professional i més volum de negoci