Iceta anuncia durant l’homenatge a Ernest Lluch que el PSC treballa en una proposta per buscar acords amb el PSOE

El PSC de les comarques gironines ha organitzat avui un acte en memòria de l’exministre socialista Ernest Lluch, assassinat fa 16 anys per ETA. La seva filla, Eulàlia i Miquel Iceta, entre d’altres, han intervingut a la trobada a Maià de Montcal, el poble garrotxí on estiuejava l’economista i on està enterrat. Iceta també ha parlat de les relacions entre el PSC i el PSOE, després de la investidura de Mariano Rajoy.

Maià de Montcal ha acollit avui un acte en memòria d’Ernest Lluch, l’economista i exministre socialista assassinat per ETA el 21 de novembre de l’any 2000. La trobada, organitzada pel PSC de les comarques gironines, ha tingut lloc al cementiri i a la plaça de l’església del poble, on estiuejava Lluch. La trobada ha comptat amb les intervencions de la seva filla Eulàlia, del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, de Josep Maria Carreras de la Fundació Ernest Lluch i d’Albert Bramon i Juli Fernández, primer secretari del PSC a la Garrotxa i a les comarques gironines respectivament.

Miquel Iceta ha recordat Lluch com una persona d’entesa i de diàleg i defensora, en la seva època com a ministre, de la sanitat pública i universal. També ha parlat de la situació entre el PSC i el PSOE: “Tenim unes relacions establertes des de fa 38 anys que han funcionat bé, però fa 2 o 3 anys que s’han produït desencontres. La veritat,  no hi ha mecanismes establerts per resoldre circumstàncies en què hi hagi una diferència de criteri irreconciliable. Treballarem per buscar acords”. Iceta també ha explicat que la comissió formada per a millorar les relacions de les formacions presentaran una proposta d’aquí uns dos mesos. Pel que fa al procès sobiranista, el líder del PSC ha donat suport a una relació directa entre la Generalitat amb l’Estat, malgrat que defensa que el govern de Catalunya ha d’apostar per la multilateralitat.

El predecessor d’Iceta, Pere Navarro, i l’eurodiputat del PSC, Javi López, tampoc han faltat a la cita. La cantant Diana Espanyol ha interpretat algunes peces i l’acte s’ha acabat amb una ofrena floral a la seva tomba.

Notícies relacionades: 

– L’Ajuntament de Maià de Montcal accepta en donació un bust d’Ernest Lluch