Els interproveïdors de Mercadona destinen més diners en R+D+I que la mitjana espanyola

Un estudi elaborat entre els anys 2012 i 2015 conclou que les empreses que fabriquen directament per Mercadona destinen més diners a Recerca, Desenvolupament i Innovació que la mitjana de les empreses espanyoles.

L’empresa garrotxina Monter és un dels principals interproveïdors de Mercadona i un exemple clar de l’aposta per innovar contínuament en la seva línia de producció.
Els fabricants interproveïdors, com Monter, aquells que fabriquen exclusivament per la cadena de supermercats, destinen més recursos a impulsar Recerca, Desenvolupament i Innovació que la mitjana del sector de l’alimentació i begudes, segons l’estudi ‘El valor de la innovació conjunta’ que ha dut a terme l’Institut Cerdà. Després de l’anàlisi de les capacitats d’innovació de 90 dels més de 125 fabricants de la companyia, l’estudi assenyala que la ràtio d’èxit dels nous productes llançats per Mercadona i els interproveïdors és del 82% davant del 24% del sector.
Durant el període en el qual s’ha centrat l’estudi, entre el 2012 i el 2015, els interproveïdors de la cadena de supermercats han invertit més de 377 milions d’euros en innovació. A més, han registrat 27 patents i 51 marques. L’aposta per la innovació d’aquestes empreses és 7 vegades superior a la del sector, amb un 96% de participació davant el 13% de les empreses espanyoles en general.
L’Estudi Cerdà també conclou que el 79% dels interproveïdors de Mercadona han fet 347 innovacions de procés. És a dir, en processos de fabricació, millores en sistemes logístics i millores en processos de suport com, per exemple, sistemes de gestió o tecnologies de control.

Notícies relacionades: 

-Girona segueix entre les ciutats més cares on fer la compra, amb Mercadona com un dels supermercats més barats
-Mercadona contracta 250 treballadors per cobrir la campanya d’estiu als 31 centres que té a la demarcació de Girona
Mercadona tanca el 2015 amb un volum de compres de gairebé 3.400 milions d’euros a empreses catalanes, entre elles, Noel i Monter