Oberta una nova convocatòria d’ajuts LEADER per a realitzar inversions per a la creació, ampliació i millora de negocis

Avui s’obre el període per presentar sol·licituds de la segona convocatòria d’ajuts LEADER per a realitzar inversions per a la creació, ampliació i millora de negocis. A la Garrotxa, ADRINOC, que és l’entitat encarregada de gestionar aquests ajuts, compta amb un pressupost aproximat de 668.000 euros.

S’ha obert una nova convocatòria d’ajuts LEADER. Des d’avui i fins al 16 de gener es poden presentar les sol·licituds. Els ajuts d’aquesta anualitat tindran una continuïtat anual fins al 2021 i es donaran per realitzat inversions per a la creació, ampliació i millora de negocis.

Aquests són ajuts destinats a diversificar i promoure l’economia en zones rurals que permeten obtenir fins a un 40% de subvenció a fons perdut pels projectes de caràcter privat. A tot Catalunya s’han convocat per valor de 7’6M€. En el cas concret de l’àmbit geogràfic d’ADRINOC, que és l’entitat encarregada de gestionar aquests ajuts a la Garrotxa, Alt Empordà, Osona, Pla de l’Estany, la Selva i Gironès, s’han previst 668.642€ que fomentaran una inversió total d’uns 2M€ en el territori.

Els ajuts LEADER es convoquen pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya i estan cofinançats amb fons europeus FEADER. S’adrecen majoritàriament a microempreses i PIMES. ADRINOC convida a les empreses interessades en rebre informació detallada sobre la convocatòria a posar-se en contacte amb l’equip tècnic de l’entitat amb seu a Olot, al Consell Comarcal de la Garrotxa, i Figueres

Notícies relacionades:
– La jornada informativa organitzada per d’ADRINOC dóna a conèixer el nou portal web de la Generalitat amb totes les ajudes de la Unió Europea
– La Garrotxa seguirà atorgant ajuts Leader fins al 2020