El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa renova per tercera vegada la Carta Europea de Turisme Sostenible

La Garrotxa renova, per tercera vegada, la Carta Europea de Turisme Sostenible. Aquesta acreditació l’atorga la federació EUROPARC, que certifica que el desenvolupament turístic del territori es realitza d’acord als criteris de respecte mediambiental.

El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa va ser el primer espai protegit de tot l’estat espanyol que va aconseguir la Carta Europea de Turisme Sostenible´, l’any 2001. La carta representa un compromís entre els parcs i els diferents agents públics i privats que intervenen en el desenvolupament turístic, d’acord amb uns criteris de sostenibilitat. Aquest dimecres la federació EUROPARC va renovar per tercera vegada aquesta distinció, en tot l’àmbit comarcal, després de les validacions del 2006 i 2011. El Parc Natural de la Zona Volcànica forma part dels 19 territoris europeus que disposen d’aquesta Carta acreditant el seu suport als espais naturals protegits i el foment del coneixement d’aquestes regions a conservar. A Espanya, en formen part 6 zones, 5 d’elles situades a Catalunya. Dos d’aquestes són els Parcs Naturals de Montsant i del Montgrí, que aconsegueixen la distinció per primera vegada a la seva història. L’entrega de la Carta Europea de Turisme Sostenible tindrà lloc al Parlament Europeu, a Brussel·les, el proper 7 de desembre.

x