La PAH demana que es publiquin les dades de desnonaments a Olot des del 2014 i que es desplegui totalment la llei 24/2015

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca denuncia que ha Olot hi va haver 324 desnonaments entre el 2010 i el 2013. L’equip de govern d’Olot diu que ha trobat una solució per a tots els casos i manté que no hi ha cap persona que no disposi d’un habitatge on viure a Olot. La Plataforma reclama que es publiquin les dades de desnonaments a partir del 2014 i que la llei 24/2015 es desplegui en tota la seva amplitud.


La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca denuncia que a Olot, entre el 2010 i el 2013, hi va haver 324 desnonaments entre el 2010 i el 2013. Així ho ha transmès en l’últim ple municipal de l’Ajuntament d’Olot, on va demanar que també es publiquin les dades de desnonament a partir del 2014.

La Plataforma ha informat que els serveis socials ja han emès 43 informes d’exclusió residencial. L’equip de Govern puntualitza que des del desplegament de la llei 24/2015, de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica, només s’han emès 26 informes d’exclusió residencial. D’aquestes famílies, només 7 afrontaven un procés de desnonament. L’equip de Govern declara que s’ha trobat una solució per a cada cas, i això és l’important. La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, però, creu que es pot fer més, i que també s’hauria de buscar una solució per a les famílies que han buscat refugi en habitatges de familiars o amics.

Des del desplegament de la llei 24/2015, a Olot s’han evitat 106 talls de llum, 87 d’aigua i 28 de gas. La Plataforma, però, creu que, amb la llei a la mà, l’Ajuntament d’Olot té potestat per iniciar moltes més mesures de les que ara aplica. La PAH denuncia que els serveis socials han detectat 60 famílies que viuen en un habitatge que no compleix les condicions de salut i seguretat mínimes, els anomenats infrahabitatges. La PAH demana que aquesta qüestió es consideri prioritària i urgent i assegura que Olot té una llista de 270 habitatges buits en mans de grans tenidors.