Els comerços olotins es sumen al Black Friday tot i creure que la campanya és contraproduent

Els comerciants olotins se sumen a la campanya del Black Friday impulsats per la popularitat de la campanya tot i que no la veuen amb bons ulls. Consideren que és una iniciativa importada que no afavoreix a l’augment de vendes durant aquest més, sinó que les retarda i concentra en un dia concret. Al carrer hi ha diversitat d’opinió entre els ciutadans que no deixen escapar els descomptes i no segueixen la campanya.

Amb diverses mides, colors i dissenys són els cartells de Black Friday olotins. En botigues de roba, òptiques, esports i productes infantils. Avui la ciutat també es celebra aquesta campanya d’origen nord-americà. Des de l’Associació de Comerciants d’Olot no es veu amb bons ulls, ja que es considera que és contraproduent. Tot i així s’hi sumen davant la gran popularitat que el Black Friday ha anat agafant.

Tot i que en alguns casos, amb el Black Friday es vol donar el tret de sortida a la campanya nadalenca i incentivar les compres durant el mes de novembre, des de l’Associació de Comerciants d’Olot no es creu que sigui productiva i ha servit per retenir les compres de la setmana concentrant-les en dos dies.

Al carrer, les opinions són diverses. Alguns es passegen amb bosses i segueixen mirant aparadors i botigues, buscant ofertes i descomptes. D’altres no es senten atrets per aquesta campanya d’origen americà i n’hi ha que simplement no compren perquè no necessiten res ara mateix.

Agradi més o menys, el Black Friday es celebra a Olot de manera molt diversa. Amb major o menor descompte, aplicables a tots els productes o només a una selecció. Alguns comerços el fan només avui, d’altres han aplicat descomptes tota la setmana  i d’altres l’allarguen fins demà..

x