L’Obra Social La Caixa i el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa signen un conveni pel menjador social d’Olot

L’Obra Social la Caixa ha signat un conveni amb el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa per atorgar 13.000 euros al menjador social d’Olot. El Consorci de les Vies Verdes de Girona i el grup TEISA també han signat un conveni que facilita l’accés de bicicletes als autocars i als autobusos.

CaixaBank i el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa han signat un conveni de col·laboració destinat al menjador social d’Olot. Amb aquest acord, la Fundació Bancària “La Caixa” es compromet a fer una aportació de 13.000 euros al Consorci d’Acció Social per tal de col·laborar en els diferents serveis que es presten des del menjador social. Situat a l’Avinguda Girona d’Olot, el menjador proporciona àpats a persones amb greus necessitats socials per tal d’assegurar una alimentació bàsica, una dieta equilibrada i, a la vegada, oferir-los un espai de relació. Des del centre també s’ofereix servei de bugaderia i dutxa als usuaris que, per algun raó, no poden fer-ho al seu domicili. L’Ajuntament d’Olot i el Dipsalut -a través del programa Salut i Crisi – assumeixen el finançament del centre, que està obert de dilluns a divendres i té una capacitat de 30 places. Durant el 2015, el menjador social ha atès un total de 36 usuaris i han servit prop de 4.200 àpats.

D’altra banda, el Consorci de les Vies Verdes de Girona i el grup TEISA han signat un conveni de col·laboració que facilita l’accés de les bicicletes als autocars i autobusos. TEISA i el consorci van signar un primer conveni l’any 2004 amb l’objectiu de potenciar l’ús de les vies verdes, segons el que s’admetia la càrrega de les bicicletes als busos en la línia coincident amb la ruta del Carrilet Olot – Girona – Sant Feliu de Guíxols, sempre segons la capacitat del portaequipatges.  El conveni actual amplia aquest servei a totes les línies regulars del grup TEISA, tal i com marca la reglamentació de Transports Públics de la Generalitat des de 2014-2015. Així, es permet l’accés d’una bicicleta per usuari del transport, de forma gratuïta, sempre i quan quedi espai a la bodega del vehicle, amb un màxim de 5 bicis, o plegada a l’interior si es tracta d’un vehicle que permeti viatgers dempeus, amb un màxim de 2 bicis per vehicle. Es recomana avisar amb antelació a l’empresa de transport o personar-se amb temps a la parada, especialment a les d’inici i final de ruta. Les bicicletes han d’estar en un estat de neteja correcte per no malmetre la resta d’equipatges ni el mateix vehicle.

x