Els Premis 100% Emprenedors 2016 reconeixen el treball d’Innova Didàctic, Knobloch Strings, Jordi Ginabreda i el Gin Volcanic

L’acte que va tancar la segona setmana de l’emprenedoria va ser la 4a edició dels Premis 100% Emprenedors. Innova Didactic, liderats per Toni Moreno, van emportar-se el primer premi i el segon va ser per Knobloch Strings. Bibiana Ballbé i els Teràpia de Shock van acompanyar la gala.

La  segona setmana de l’emprenedoria va culminar amb la celebració dels Premis 100% Emprenedors, que organitza l’Ajuntament d’Olot, el Consell Comarcal de la Garrotxa, els Joves Empresaris de la Garrotxa i el Cercle Euram, amb el suport del setmanari La Comarca d’Olot, OLOT TELEVISIÓ, Ràdio Olot i Secot, amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Girona i la Diputació de Girona. La periodista i emprenedora cultural catalana Bibiana Ballbé va ser la convidada d’aquest any per fer la ponència inicial, centrada en parlar de les aptituds i els valors dels emprenedors. Ballbé va explicar, des de la seva pròpia experiència, quines són les claus de l’emprenedoria i es va centrar en la capacitat creativa com a eina bàsica per fer realitat els grans projectes. Tot seguit es va procedir a l’entrega dels premis, que es divideixen en dues categories: els premis que atorga la JEG, l’Associació de Joves Empresaris de la Garrotxa, i els que promou directament l’Ajuntament d’Olot. Enguany s’havien presentat fins a 21 propostes diferents.

El primer en pujar a l’escenari va ser Jordi Ginabreda, guanyador del premi Jove Empresari. L’interiorista nascut a la Vall d’en Bas ha estat premiat pels seus èxits amb el projecte del restaurant Tapas Bona Sort de Barcelona, pel qual va guanyar el premi Restaurant&Bar Design Awards. Aquest certamen també va seleccionar Ginabreda pel projecte d’il·luminació del local La Cuina del Mercat d’Olot, situat a la Plaça Mercat. La JEG va considerar que, aquest any, s’havia d’entregar una menció especial a Comercial Masoliver i Ratafia Russet, que van obtenir el guardó a la Cooperació Empresarial per la creació de la ginebra Volcanic.

En el marc dels Premis 100% Emprenedors que concedeix l’Ajuntament d’Olot el jurat va decidir premiar amb una menció especial a la jove Laura Nogareda pel seu projecte Coleteros Olot de la marca LAU’S. Amb només 14 anys la Laura va començar a desenvolupar el seu projecte empresarial a través d’internet, que aquest 2016 ha crescut amb la fabricació d’una línia de bikinis. El segon premi, dotat amb 1.500€, va ser per Knobloch Strings de Gilles Baudu, una empresa situada a Sant Pau i coneguda mundialment per les seves cordes de guitarra clàssica. I el primer premi, dotat amb 3.000€, va ser per Innova Didàctic, amb Toni Moreno al capdavant, per la seva aposta per la robòtica educativa com a nou sistema d’aprenentatge.

Els premis han tancat la Setmana de l’Emprenedoria que, des de dilluns, ha programat fins a 18 actes amb un miler de persones que han assistit a les activitats dirigides a públics molt diversos.