El Museu de la Garrotxa d’Olot i el Museu d’Art de Girona publiquen el catàleg ‘Miquel Blay 1866-1936’

En el marc de la celebració del 150è aniversari del naixement de Miquel Blay, el Museu de la Garrotxa d’Olot i el Museu d’Art de Girona van presentar dissabte el catàleg ‘Miquel Blay 1866-1936’.

Dissabte es va presentar a Olot el llibre ‘Miquel Blay 1866-1936’. Es tracta d’una publicació conjunta entre  Museu d’Art de Girona i el Museu de la Garrotxa d’Olot, feta a partir de les dues exposicions dedicades a l’olotí en motiu del 150è aniversari del seu naixement. Els dos museus han treballat coordinadament per fer les dues mostres: ‘Miquel Blay. Sentiment olotí’, que es pot veure des del setembre a Olot, i ‘Miquel Blay. El Camí de l’èxit’, que s’inaugura el 3 de desembre a Girona. El Museu de Girona té un fons important de l’escultor, ja que Blay va rebre una beca de la Diputació per estudiar a París i a Roma.

El catàleg és una revisió de la biografia i l’obra de l’artista a través de la mirada de diversos especialistes. El llibre ha estat coordinat per la comissària de les dues exposicions, Mercè Doñate. L’exposició ‘Miquel Blay. Sentiment olotí’ parla del vincle de Blay amb Olot i dels seus primers anys com a artista. La mostra que es presenta aquesta setmana a Girona, aprofundeix en l’època de formació de Blay des que va rebre la beca de la Diputació de Girona el 1888 fins que s’instal·la a Madrid el 1906. A part d’aquestes dues exposicions a les comarques gironines, el Museo del Prado de Madrid, on va viure i morir l’artista, n’ha organitzat una altra, anomenada ‘Solidez y belleza’.

Notícies relacionades:

-Les activitats de l’any Blay giren entorn d’una exposició anomenada ‘Miquel Blay. Sentiment olotí’ a la Sala Oberta

x