A la Garrotxa s’han donat 31.937 unitats d’aliments i productes bàsics durant la jornada central del Gran Recapte d’Aliments

Els garrotxins han tornat a superar les xifres de donació de l’any anterior i la jornada central del Gran Recapte d’Aliments va finalitzar amb més de 31.900 unitats d’aliments i productes bàsics recollits. Tots aquests productes ja es troben al Centre de Distribució d’Aliments des d’on es gestionaran.

El balanç de la jornada central del Gran Recapte a la Garrotxa es positiu. Un any més els garrotxins han superat les xifres de donació dels anys anteriors i en aquesta setena edició del recapte a la comarca s’han recollit 31.937 unitats d’aliments i productes bàsics. Enguany s’han donat 600 unitats més que el 2015.

La jornada es va desenvolupar amb normalitat, tant als 18 supermercats d’Olot on es va dur a terme la jornada central, com durant el trasllat, coordinat per la Creu Roja, com en el Centre de Distribució d’Aliments on hi havia els voluntaris de Càritas Garrotxa. Si s’analitzen els productes recollits, la gran majoria corresponen als sol·licitats, però encara se’n donen dels que no formen part de la llista. Un cop finalitzada la jornada central del Gran recapte, la campanya de recollida d’aliments i productes bàsics continua a la resta de comarques de la Garrotxa.

Enguany s’ha establert un nou sistema de comptabilització dels productes donats per tal de classificar les donacions de forma més efectiva i obtenir una millor radiografia dels productes emmagatzemats al Centre de Distribució d’Aliments. D’ara endavant els productes es detallen en unitats i no en quilos recollits, com es feia en les passades edicions.

Notícies relacionades: 
– Més de 270 voluntaris es mobilitzen per fer possible el Gran Recapte d’Aliments a Olot