Olot es suma aquest dimectes a la celebració del Dia Internacional de les Ciutats Educadores

Demà és el Dia Internacional de la Ciutat Educadora. Al llarg de la setmana Olot celebra la diada amb diversos actes que d’una manera o altra faran referència a les Ciutats Educadores, per donar a conèixer el projecte i recordar a tothom que Educar és un repte de tots.

La celebració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora a Olot es du a terme aquesta setmana amb un seguit d’actes. La diada és present en les Jornades de Conservació de Flora i Funga, que es celebra des d’ahir i s’allargarà fins dimecres, avui es fa una trobada de treball i formació de les educadores de totes les escoles Bressol Municipals i una audició de ‘Les quatre estacions’ entre els alumnes de 1er d’ESO. Però el dia Internacional de la CIutat Educadora és celebra el 30 de novembre i demà és quan més activitats es duran a terme. Des de la Trobada de la Comissió d’Estudiants del Consell Escolar Municipal, a la dels representants del Consell dels Infants d’Olot a una xerrada, una presentació d’un llibre i la trobada del club de lectura fàcil. Josep Reixach, tècnic de l’Institut Municipal d’Educació d’Olot ha explicat que no s’ha organitzat cap acte concret, sinó que s’ha demanat a entitat i associacions que es sumin en l’esdeveniment amb les activitats que ja hi havia previstes.

L’objectiu de la celebració de la diada és donar a conèixer el projecte de ciutats educadores i recordar als ciutadans que educar és un repte de tots. Les ciutats educadores són aquelles que aposten per l’educació com a eina de transformació social, mobilitzant i articulant el màxim nombre possible d’agents educatius que intervenen al territori. Olot fa uns anys que es va adherir al projecte comprometent-se amb l’acompliment de la Carta de Ciutats Educadores. Actualment al món hi ha 485 Ciutats Educadores de 36 països de tots els continents.

x