La Mostra de Pessebres d’Olot reflexiona sobre la certesa del naixement de Jesús i la figura femenina en el pessebrisme

El proper dissabte, a les 12 del migdia, s’inaugura una de les cites nadalenques més tradicionals a la ciutat d’Olot: la Mostra de Pessebres. Enguany comptarà amb cinc seus d’exposicions, on destaca un reconeixement a les figures de pessebre femenines, un espai de reflexió sobre si realment Jesús va néixer a Betlem com marca la tradició o un homenatge a l’artista garrotxí Bartomeu Mas Collelmir.

Ara ve Nadal, i per aquestes dates Olot treu de la caixa una de les seves tradicions més arrelades amb la Mostra de Pessebres. A les cinc seus expositives s’hi podrà trobar el pessebre monumental de la ciutat, que farà l’artista David López al pati de l’Hospici. Així mateix, a la Sala Oberta 2 del mateix Museu de la Garrotxa hi haurà més d’una vintena de diorames de l’Associació de Pessebristes d’Olot i Comarca. En aquest espai hi haurà l’homenatge a un artista garrotxí vinculat amb l’àmbit, i enguany es ret el record a Bartomeu Mas Collellmir.

Però al llarg de les seves 24 edicions, la Mostra de Pessebres també ens convida a reflexionar al voltant de la tradició. Per una banda, el Museu dels Sants debat sobre si realment Jesús va néixer o no a Betlem, i si el que envolta el seu naixement és cert. Per l’altra, a Can Trincheria la mostra ens convida a descobrir l’evolució de la presència femenina al món del pessebrisme.

La Mostra de Pessebres es completa amb una mostra de les figures dels pastors elaborades pels alumnes de ceràmica de l’Escola Municipal d’Expressió a les finestres de la Biblioteca Marià Vayreda; i al pati del Claustre del Carme els estudiants d’arquitectura efímera de l’Escola d’Art d’Olot proposen una reflexió interior a través de la llum i la percepció. Tot perquè els visitants se’ls posin els pèls de fusta, fins el proper 8 de gener.