El futur de la flora i la funga catalana passa per la cooperació interterritorial

Avui es clou la quarta edició de les Jornades de Conservació de Flora i Funga catalana, que s’han celebrat a Olot des de dilluns. Hi han participat vuitanta-cinc experts i professionals del sector, que han establert les bases per assegurar el futur de la flora i funga a través de la cooperació interterritorial.

La visita al Parc Nou d’Olot i els paratges de la Moixina, així com un treball de camp a la zona del Pla de l’Estany, han tancat les jornades de conservació de la Flora i Funga Catalana d’Olot. Els organitzadors s’havien marcat dos objectius: promoure l’intercanvi de coneixement i experiències entre els actors que treballen en l’àmbit, i avaluar la feina feta els darrers anys i les mancances a pal·liar de cara al futur. Segons els participants, les conclusions són optimistes, i es basen en la cooperació interterritorial per assegurar la conservació de la flora i funga, com per exemple la creació d’una societat que tingui per objectiu la conservació de la flora i que podria ajudar a coordinar els treballs, o bé traslladar l’exemple de treball de Catalunya amb els territoris veïns per avançar en la creació d’un organisme catalanoparlant amb aquest objectiu.

Olot ha debatut durant tres dies les perspectives de futur de l’àmbit. Des de dilluns, 85 experts d’arreu dels Països Catalans han participat en aquesta quarta edició de les jornades de Conservació de Flora i Funga.

Notícies relacionades:

-Olot acull les IV Jornades de Conservació de Flora i Funga, organitzades pel Departament de Territori i Sostenibilitat