Els Mossos destaquen la col·laboració de l’Ajuntament i els veïns en la detenció del sospitós de 20 delictes contra el patrimoni

Des del 19 d’octubre i fins l’1 de novembre, els Mossos havien constatat un increment de robatoris amb força a l’interior de vehicles a Sant Esteve d’en Bas, els Hostalets d’en Bas i Les Preses. En tots els casos el lladre havia trencat el vidre d’una de les portes davanteres del cotxe.

Sostreia documentació, diners i petits objectes. En un dels vehicles violentats el lladre va sostreure una targeta de crèdit i la va utilitzar per extreure 300 euros d’un caixer automàtic. Fa dos dimarts, una patrulla va veure un vehicle que constava com a sostret a la localitat de Sant Esteve d’en Bas, conduït per un individu. Els agents van aturar i escorcollar el vehicle, on van localitzar diversa documentació que havia estat sostreta. També van trobar una defensa extensible que suposadament va ser utilitzada per trencar els vidres. El conductor, que tenia antecedents, va quedar detingut per la seva presumpta relació amb els delictes. Dijous va passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia d’Olot, el qual va decretar el seu ingrés a presó.

La detenció va ser possible gràcies a la col·laboració ciutadana i de l’Ajuntament, que van permetre instal·lar un dispositiu per capturar l’home. El cap de l’ABP dels Mossos d’Esquadra de la Garrotxa, Blai Ortiz, explicava que “sospitàvem d’una persona amb antecedents, però ens era molt difícil agafar-lo perquè estem en un entorn rural en el que per traslladar-se no fa falta utilitzar les vies principals de circulació”.

Notícies relacionades:
– Ingressa a presó un veí de la Vall d’en Bas per una vintena de delictes contra el patrimoni en un sol mes a la Garrotxa