La Vall d’en Bas tindrà un punt de compostatge comunitari a partir del gener

Amb motiu de l’adhesió a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, l’Ajuntament de la Vall d’en Bas ha donat a conèixer les iniciatives en aquest àmbit que s’han dut a terme recentment al seu municipi. La Vall d’en Bas ha estat un dels primers indrets on s’ha aplicat la reestructuració de contenidors de reciclatge del SIGMA i al gener, s’hi posarà en marxa una prova pilot amb un punt de compostatge comunitari.

A la Vall d’en Bas es duen a terme diverses iniciatives per fomentar la reutilització i reciclatge dels residus aplicant-les des del mateix consistori. El municipi va ser un dels primers en implementar la reestructuració de contenidors que es du a terme a la Garrotxa amb concordança amb el consorci SIGMA. Així amb la reestructuració s’ha portar la recollida orgànica a tota la Vall d’en Bas, ja que abans només es trobava a Sant Esteve d’en Bas. També s’han ampliat el nombre d’estacions completes, on es troben tots els contenidors de reciclatge, i les àrees de proximitat, on hi ha els 3 contenidors més comuns.
Per fomentar el reciclatge, amb el programa garantia juvenil, s’ha incorporat un nou tècnic que treballarà d’agent social per sensibilitzar i conscienciar sobre la tinença responsable d’animals i el reciclatge.

En la línia d’optimitzar els recursos, l’Ajuntament de la Vall d’en Bas ho ha aplicat amb el local social del barri Verntallat, que s’han fet reutilitzant contenidors. Des de joventut també s’han impulsat iniciatives en vers al reciclatge. Aquest novembre s’ha celebrat la primera edició del mercat de la joguina i a l’estiu les festes majors dels pobles del municipi han utilitzat uns gots reutilitzables impulsats des del consistori.

La darrera iniciativa que ja s’està posant en marxa a la Vall d’en Bas és la implementació d’un punt de compostatge comunitari. Els veïns podran avocar-hi els seus residus orgànics i agafar compostatge. La instal•lació del punt de compostatge, que es farà al gener a Sant Esteve d’en Bas, és una prova pilot que l’ajuntament de la Vall d’en Bas durà a terme juntament amb el Consorci Sigma.