La CUP d’Olot demana més participació ciutadana en projectes de ciutat com les actuacions als barris o els usos de l’antic hospital

Aquest dimarts la portaveu de la CUP a l’Ajuntament d’Olot, Mireia Tresserras, va ser al programa Pentàgon d’OLOT TELEVISIÓ. La Candidatura d’Unitat Popular creu que al procés participatiu per a la reforma del Firal li ha faltat temps i això ha propiciat una participació que no ha superat el 13%. De cares a la propera consulta, la de les actuacions als barris, reclamarà a l’equip de Govern una sèrie de mesures per millorar la participació.

Per a la CUP, el 13% de participació a la consulta pel Firal no ha estat satisfactòria. Creu que més olotins haguessin anat a votar si s’hagués donat més temps, més informació al ciutadà i s’hagués fomentat molt més la participació durant el procés. La Candidatura d’Unitat Popular seguirà de prop el disseny del nou procés participatiu que ha de concloure amb les actuacions a emprendre als barris durant el 2017.

A la CUP també li agradaria que la participació ciutadana prengués un paper fonamental a l’hora d’acabar d’omplir d’activitats els espais que queden a l’edifici de l’antic hospital. Al grup municipal li agrada com s’ha plantejat la remodelació de la residència de gent gran, ja que ve acompanyada de més places col·laborades amb la Generalitat destinades als actuals usuaris. Tot i així, creu que per al futur s’hauria de tenir en compte la demanda d’algunes entitats per disposar d’espais de trobada a l’edifici.

Al programa Pentàgon, la CUP s’ha alineat amb la Plataforma d’Afectats per a la Hipoteca a l’hora de demanar al Govern que desplegui molt més al municipi la llei 24/2015 per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica.