El segon Consell dels Infants d’Olot portarà al ple municipal les propostes sorgides del debat sobre el model de ciutat

Aquest dimecres, coincidint amb el Dia Internacional de les Ciutats Educadores, va tenir lloc una de les trobades dels representants del Consell d’Infants d’Olot; enguany hi participen 675 alumnes, en el segon any d’existència d’aquest òrgan de participació ciutadana. Els nens i nenes de 5è i 6è de primària de les escoles olotines debaten sobre la ciutat, per tal d’arribar a propostes per millorar Olot.

Com ens movem per Olot? Hi ha massa cotxes? La gent respecta la neteja de la ciutat? Algunes d’aquestes preguntes són les que es debaten al Consell dels Infants d’Olot. És la segona edició d’aquest organisme, que vol adaptar la ciutat a les millores necessàries que detecten els seus ciutadans més joves. Es posen en comú les diferents idees recollides a les aules per fer arribar a l’Ajuntament un pla de propostes d’actuació. Enguany hi ha una novetat en el funcionament del Consell: s’han potenciat les trobades de representants, amb l’objectiu de millorar la coordinació entre el que es desenvolupa a les aules i el que arriba al document final de propostes. Segons l’equip de govern de l’Ajuntament d’Olot, l’organisme funciona, com es constata amb el fet que ja es treballa amb el desenvolupament d’algunes de les idees que van arribar al ple municipal.

La Sala el Torín va ser dimecres el punt de reunió dels representants de 29 classes de 5è i 6è de les escoles olotines, que suposen un total de 675 alumnes. D’aquestes trobades en sortirà un document que es portarà al ple municipal que tindrà lloc el 3 d’abril de l’any vinent.

 

Notícies relacionades:
– Els 30 grups de 5è i 6è de les escoles d’Olot celebren el primer Cosnell dels Infants a l’Ajuntament d’Olot
– Olot posa en marxa el Consell dels Infants amb els nens i nenes de 5è i 6è de primària de la ciutat