El Patronat de la Fundació Garrotxa Líder dissol l’ens després de 20 anys promovent el desenvolupament sostenible

El Patronat de la Fundació Garrotxa Líder, creada per fomentar el desenvolupament de la Garrotxa i el Collsacabra lligat a la sostenibilitat, ha decidit dissoldre l’ens després que les autoritats europees han traspassat la gestió dels fons Leader a l’associació supracomarcal Adrinoc, i després que l’agència DinàmiG ha concentrat la gestió de la sostenibilitat a la comarca. A través de la iniciativa Leader Plus, la Fundació Garrotxa Líder ha repartit en 20 anys d’història més 3.300.000 euros en concepte d’ajuts, generant una inversió de més de 10 milions d’euros i propiciant la creació de 160 nous llocs de treball.

El Patronat de la Fundació Garrotxa Líder ha aprovat l’extinció de l’ens al Registre de Fundacions, després de 20 anys lligant el creixement econòmic i social de la Garrotxa i el Collsacabra a criteris de sostenibilitat. La dissolució de la Fundació és la conclusió lògica d’un procés que va començar el 2009 després que les autoritats europees van traspassar la gestió dels fons Leader a Adrinoc, l’Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la zona Nord-Oriental de Catalunya, un ens supracomarcal, i després de la creació de DinàmiG, l’Agència d’Innovació i desenvolupament de la Garrotxa, que ha optimitzat la gestió i l’impuls de la sostenibilitat a la Garrotxa.

La Fundació Garrotxa Líder va néixer el 1996 amb l’objectiu de promoure el desenvolupament econòmic i social de la Garrotxa i el Collsacabra en tots els seus àmbits. Durant aquest temps, ha impulsat la creació d’Itinerànnia i la del Codi de Gestió Sostenible, amb què ha contribuït a implantar i ampliar la Responsabilitat Social a les empreses. Ha impulsat projectes com Territoris Sostenibles i ha acompanyat les empreses turístiques per ser acreditades amb la Carta Europea de Turisme Sostenible. La Fundació ha recollit premis europeus com el Forètica a la Resposabilitat Social, i ha presidit l’Associació de la Marca de Qualitat Territorial Europea.

A través de la Iniciativa Comunitària Leader Plus, La Fundació Líder va contribuir a millorar de la qualitat integral de les empreses de la Garrotxa i el Collsacabra. Va liderar unes 140 propostes de desenvolupament en diferents àmbits, de valorització de productes locals agraris i de conservació del patrimoni natural. Ha donat llum verd a 55 iniciatives privades d’inversió i tres projectes de cooperació. Leader Plus va repartir un total de 3.300.000 euros en concepte d’ajuts, generant una inversió en tot el territori de més de 10 milions d’euros i propiciant la creació de 160 nous llocs de treball.

x