Teràpia de Shock posarà fi a una etapa de 10 anys en un concert al Teatre Principal d’Olot amb entrades exhaurides

El grup garrotxí Teràpia de Shock ofereix aquest dissabte a les vuit del vespre al Teatre Principal d’Olot un concert de final de gira i final d’etapa en la seva trajectòria.

Després de deu anys rodant per escenaris sense parar i amb cinc treballs discogràfics propis (Escapa’t amb miTota la nitQue mai no pariCent mil històries i10 anys), a més de diverses aparicions en reculls discogràfics, Teràpia de Shock ho deixa. Confessen que no saben si mai tornaran a trobar-se, però tenen clar que una dècada d’història és suficient per fer un punt i a part. Teràpia de Shock va nèixer el 2006, quan els seus components eren adolescents. El grup ha marcat un estil propi, ha obert camí a altres bandes, ha gaudit de gran projecció nacional i ha aconseguit que una de les seves cançons, Sense Tu, sigui cantada a molts països del món i en diferents idiomes. Després de la gira del seu tercer disc, ‘Que mai no pari, l’any 2013, el guitarrista Jaume Sucarrats va deixar el grup i va ser substituït per l’osonenc Guillem Soler. L’any passat van presentar el quart treball, ’100.000 històries’, amb tretze cançons i gravat amb el productor olotí Marc Usano, que ja havia produït els dos primers discos. Després de tota aquesta aventura, Teràpia de Shock es planteja un merescut descans i un període de reflexió personal i col·lectiva per endegar nous projectes que avui no sabem com evolucionaran. Potser l’última oportunitat per escoltar-los tal i com els coneixem ara serà aquest dissabte a les vuit del vespre al Teatre Principal, en un concert que han anomenat de Fi d’etapa, amb tots els seus èxits a més de diverses sorpreses.

Va ser l’estiu del 2006 quan en Ferran Massegú, que ja cantava amb un grup d’amics, i en Jaume Sucarrats, que tocava la guitarra, es trobaven per cantar i tocar plegats alguns temes amb guitarra acústica i veu. Però aquestes trobades van donar peu a alguna cosa més… i van començar a compondre melodies que amb el temps van prendre forma, fins a convertir-se en cançons com ‘Carla’ o ‘Sense tu’, que s’ha convertit en un himne pel grup. En Gerard López es va incorporar quan només tenia 13 anys i poques setmanes després ho va fer el baixista olotí Albert Parés. Com tot grup sempre hi ha una primera actuació, i va ser a la festa d’estudiants de Sant Tomàs.

Un 15 d’agost de 2006 els Teràpia van presentar la cançó ‘Sense tu’ al Concurs de Cançó de Salitja, i van ser votats pel públic amb el Premi Popular. L’any 2008 publiquen ‘Escapa’t amb mi’ i guanyen el Premi Enderrock al millor Grup Revelació i fan diversos concerts, on destaca l’aparició al Senglar Rock.

Dos anys després, el 2010, publiquen el treball ‘Tota la nit’. L’experiència del seu anterior disc va fer possible que tinguessin un bon grup de seguidors, sobretot adolescents, i una presència molt important a les xarxes socials i als canals d’internet. Aquell any també van participar activament amb Olot Televisió. La cadena va ser l’encarregada de gravar un dels videoclips del disc. De fet Olot Televisió ha donat suport al grup des dels seus inicis.

Immersos en composicions de les cançons i creant un espectacle per a teatres, els Teràpia de Shock estrenen a Olot un espectacle anomenat ‘Teràpia en companyia’ amb les col·laboracions musicals del pianista Edgar Basiana i la cantant Paula Arbós, així com el cor juvenil Gaia d’Olot, amb una vintena de veus femenines a l’escenari, sota la direcció artística de Josep Maria Reixach.

L’any 2011 va ser la consolidació del grup. La cançó ‘Sense tu’ va tenir molta repercussió gràcies a formar part de la banda sonora de la sèrie de TV3 ‘Polseres vermelles’. El clip del tema va superar el milió de visites al portal You Tube, una xifra que fins llavors no havia aconseguit cap grup en català.

Després de la gira del seu tercer disc, ‘Que mai no pari, l’any 2013, el guitarrista Jaume Sucarrats deixa la banda i el substitueix l’osonenc Guillem Soler. El 2015 presenten el quart treball, ’100.000 històries’, amb tretze cançons i gravat amb el productor olotí Marc Usano, que ja havia produït els dos primers discs.

Aquest any els Teràpia de Shock celebren deu anys de la seva formació i han aprofitat l’efemèride per fer un disc recopilació amb les cançons més conegudes dels quatre anteriors. El treball ha anat acompanyat d’una gira que va començar a l’abril i acaba avui, amb un concert únic al Teatre Principal d’Olot i que s’emetrà en directe per les televisions adherides a La Xarxa.

 

Notícies relacionades: 
– Teràpia de Shock actua a la Gala de Les Preses, després d’anunciar la seva retirada

x