Els comerciants del centre d’Olot han respost generalment bé a la demanda de l’ACO de col·laborar amb els costos dels llums de Nadal

L’encesa dels llums de Nadal ha marcat l’inici de les activitats nadalenques a Olot. Aprofitant la nova concessió, l’Ajuntament ha reforçat la il·luminació en algunes avingudes com la de Sant Joan de les Abadesses, on la il·luminació arriba aquest any fins al pont de la Ceràmica. També s’ha perllongat la il·luminació al carrer Mulleras i al carrer Pare Roca se n’hi ha posat per primera vegada. La il·luminació del centre d’Olot ha corregut a càrrec de l’Associació de Comarciants, que havia demanat la col·laboració dels establiments. Els comerciants han respost generalment bé i s’han pogut il·luminar pràcticament tots els carrers.

Enguany Olot il·lumina el Nadal amb nous llums, coincidint amb la nova concessió, que ha servit per instal·lar els llums tant de l’Ajuntament com de l’Associació de Comerciants. Al centre d’Olot es poden veure nous arbres de llum, així com nous efectes. Els carrers Antoni Llopis i Bellaire, per exemple, han vist reforçada la seva il·luminació. Enguany el carrer Bolós exhibeix llums de Nadal per primera vegada. La implicació dels comerciants ha possibilitat la instal·lació de nous llums en aquesta via.

L’ACO havia demanat la col·laboració de més del 80% dels comerciants dels carrers per sufragar els 20.000 euros del cost de l’enllumenat que li pertocaven. La majoria de comerciants hi han respost favorablement i finalment han estat pocs els comerciants que han rebutjat col·laborar econòmicament amb l’associació i han acceptat deixar els seus carrers sense il·luminar. Ha estat així al carrer Fontfreda i en un tram del Firal. A la plaça Clarà, els comerciants de dues de les tres arcades han decidit col·laborar econòmicament amb la iniciativa. Els de la tercera han decidit declinar-ho en bloc. La nova concessió per a la il·luminació de Nadal a Olot és per als propers dos anys amb possibilitat de pròrroga.

x