El Museu d’Art de Girona inaugura l’exposició ‘Miquel Blay. El camí de l’èxit’ per commemorar el 150è aniversari del naixement de l’artista

El passat 3 de setembre va inaugurar-se al Museu de la Garrotxa d’Olot la primera de les exposicions commemoratives del 150è aniversari del naixement de l’il•lustre artista olotí Miquel Blay. La mostra es pot visitar fins al 15 de gener. Des del passat dissabte, també es pot visitar al Museu d’Art de Girona l’exposició temporal “Miquel Blay. El camí de l’èxit”. La mostra recull 43 obres de l’autor de la seva etapa de formació artística a París i Roma.

Un esbós de tinta, de terra cuita, de gelatina col•lodió, de bronze i finalment la versió de guix. Són “els primers freds”, l’obra per excel•lència de l’escultor olotí Miquel Blay. Conegut sobretot a finals del s. 19 i principis del segle 20, gràcies a una beca de la Diputació de Girona va poder estudiar a Paris i a Roma on va guanyar fama i reconeixement. Aquest és el relat que s’explica en aquesta exposició del Museu d’Art de Girona.

A l’exposició s’hi troba una quarantena d’obres, entre elles escultures, esbossos, dibuixos i documents, procedents d’institucions i col•leccions privades com per exemple del Museu Nacional d’Art de Catalunya o del Museu del Prado.

Una mostra que complementa l’exposició del Museu de la Garrotxa amb la voluntat de commemorar els 150 anys del naixement de l’escultor Miquel Blay. Qui vulgui, fins el 17 d’abril, podrà descobrir la formació i prefiguració d’aquest escultor i d’aquesta manera, es tancarà la sèrie d’actes i exposicions sobre la vida i obra de Miquel Blay celebrades al llarg d’aquest any.

Notícies relacionades:
– El Museu de la Garrotxa d’Olot i el Museu d’Art de Girona publiquen el catàleg ‘Miquel Blay 1866-1936’
-Les activitats de l’any Blay giren entorn d’una exposició anomenada ‘Miquel Blay. Sentiment olotí’ a la Sala Oberta