El glossari de la pedra seca ja es pot consultar al web de l’Observatori del Paisatge de Catalunya

La setena Trobada d’Estudi per a la Preservació de la Pedra Seca als Països Catalans celebrada fa tres anys a les Preses ha donat peu a un glossari digital de la pedra seca amb mig miler de mots sobre la pedra seca als territoris de parla catalana. Es pot consultar al web de l’Observatori del Paisatge.

Des d’aquesta setmana ja es pot consultar el glossari digital de la pedra seca al web de l’Observatori del Paisatge de Catalunya. El glossari recull més de mig miler de mots relacionats amb el món de la pedra seca dels territoris de parla catalana. La tasca ha estat realitzada pels filòlegs Joaquim Monturiol, Eloi Domínguez i Anna Guix a partir dels treballs que van presentar a la setena Trobada d’Estudi per a la Preservació de la Pedra Seca als Països Catalans, celebrada a les Preses el 2013. Aquest nou web, que té el suport de l’Associació per la pedra seca i l’arquitectura tradicional, permet consultar, per una banda, el significat o significats de les paraules que formen part del recull i també la relació que sovint hi ha entre elles i, per l’altra, també permet que els usuaris facin les seves aportacions a través d’un formulari on es poden fer comentaris o proposar nous mots o locucions. L’Observatori del Paisatge anima als ciutadans a participar d’aquesta nova eina proposant noves paraules i significats.

Notícies relacionades:
-ADRINOC i l’Observatori del Paisatge signen un conveni per la conservació de les construccions de pedra seca
-La Vall de Bianya restaura un mur de Santa Margarida amb pedra seca
-La Wikipedra de l’Observatori del Paisatge agrupa més de 9.000 entrades de cabanyes de pedra seca de Catalunya