L’ocupació turística mijtana a la Garrotxa durant el pont de la Constitució i la Puríssima ha estat del 60%

L’ocupació a la Garrotxa durant tot el pont de la Constitució i la Puríssima ha estat del 60%. La llargada del pont ha permès que les pernoctacions s’han fragmentat durant tota la setmana. Les diverses activitats que s’han fet a la comarca durant aquests dies han incentivat les visites que majoritàriament han estat de 3 dies, amb famílies i parelles de Catalunya majoritàriament.

El balanç d’ocupació a la Garrotxa durant tota la setmana del pont de la Puríssima és del 60%. La llargada del pont ha permès repartir les pernoctacions al llarg de 9 dies i dos caps de setmana amb una dada final en percentatge sensiblement inferior a la de l’any passat, quan l’ocupació va ser del 80%, però superior en xifres absolutes de visitants.  Per tipologia, els establiments de turisme rural són els que han tingut una major ocupació, amb un 67%, els hotels i pensions i els càmpings han estat al 60% i els apartaments i les cases de colònies i els albergs al 55%. A Olot l’ocupació ha rondat el 65% arribant al 80% en la segona meitat del pont, coincidint amb la celebració de la Fira del Pessebre i el Festival Veus.

L’estada mitjana a la Garrotxa ha estat de tres dies. Com és habitual, el perfil dels visitants ha estat majoritàriament famílies i parelles de Catalunya i sobretot l’àrea metropolitana de Barcelona. Pel que fa a l’Oficina de Turisme d’Olot i al quiosc d’informació turística s’han atès un 15% més de persones que l’any passat, 1.2000 visitants que mostraven interessants per les activitats prenadalenques de la comarca. El pont també ha estat positiu per a comerciants i restauradors.Un altre factor que també ha influït en l’ocupació turística aquest pont de la Puríssima és que enguany, al contrari que l’any passat, les estacions d’esquí ja han començat la temporada.

Notícies relacionades:
-La primera edició del Festival Veus tanca amb l’assistència de 1.800 persones als concerts i formacions
-La Fira del Pessebre i el Festival Veus omplen els carrers d’Olot durant el pont de la Puríssima