L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts presenta la guia turística del municipi i el primer conte del capgrós Jaumet

Aquest diumenge a les cinc de la tarda al Centre Cultural santjoanenc, l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts va presentar la nova guia turística ‘Llibre de viatge. Sent la Força dels elements’, amb què vol ampliar i completar l’oferta turística existent. S’hi presenten alguns dels principals atractius del patrimoni natural i cultural del municipi.

La guia és de distribució gratuïta i es podrà trobar a la Oficina de Turisme de Sant Joan les Fonts. Està editada en català, tot i que en el futur es preveu la seva edició en castellà, anglès i francès, els idiomes més usats pels visitants de Sant Joan. El disseny i l’edició ha anat a càrrec de l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts, amb la col·laboració de diferents agents implicats en el sector turisme i fotògrafs professionals. L’estil de la guia és fresc, dinàmic i molt visual, amb un clar predomini de la imatge gràfica. Acabada la presentació de la guia, el public assistent va gaudir de l’última actuació de l’espectacle 2016 de grup de Playback local “Surti com Surti” que posava punt i final a la gira d’enguany amb un munt d’actuacions per tota la comarca de la Garrotxa i fora d’ella.

Un dia abans, l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts va presentar el primer conte d’en Jaumet. La figura de la faràndula va ser creada el 2004 per l’escola de Belles Arts de Sant Joan les Fonts, i s’ha convertit en la més estimada pels nens i nenes del municipi. Ara, les autores santjoanenques Helena Dorca i Maria Vidal, amb la col·laboració de l’artista i il·lustrador Vidal Rubió, han donat vida a aquesta figura de la faràndula en un conte infantil. La narració parla del naixement d’en Jaumet i de les seves ganes d’anar a conèixer Sant Joan les Fonts. La curiositat el porta fins al monestir romànic. La franja d’edat a qui està adreçat el conte és de 6 a 12 anys. Aquest primer conte és l’inici d’una col·lecció que s’anomena Els contes d’en Jaumet. Cadascun d’ells donarà a conèixer un espai d’interès natural i cultural diferent del municipi.