L’olotí Joan Guirado declara aquest dimarts a la Ciutat de la Justícia embargat per alterar l’ordre i infringir la Llei contra la Violència en l’Esport

Aquest migdia ha declarat a la Ciutat de la Justícia l’olotí Joan Guirado, denunciat per alterar l’ordre el 2013 durant un partit entre l’Almeria i el Girona, i infringir la llei contra la Violència i la Intolerància en l’Esport. Segons els agents, Guirado els va insultar. L’olotí ho nega i assegura que el van identificar quan va fotografiar els agents requisant estelades. Guirado va ser sancionat amb la prohibició d’entrar a recintes esportius durant un any i 4.000 euros que l’implicat es va negar a pagar, fet pel qual Hisenda li ha embargat els comptes.

Joan Guirado ha atès aquest matí a Les Notícies d’Olot Televisió abans de marxar a la Ciutat de la Justícia per declarar per suposadament haver alterat l’ordre públic al partit de classificació de la Copa del Rei entre l’Almeria i el Girona el 2013, i infringir la Llei contra la Violència, el Racisme, la Xenofòbia i la Intolerància en l’Esport. Segons els agents de la Policia Nacional que el van denunciar, Guirado es va dirigir a ells amb insults. Segons l’implicat, van indentificar-lo perquè va fer fotografies als agents quan requisaven estelades als aficionats del Girona.

Guirado avala la seva versió amb l’argument que el total de sis denúncies efectuades a l’estadi de l’Almeria aquell dia recollien els mateixos insults i frases suposadament proferides per diferents persones de diferents edats i professions. L’olotí espera que es puguin esclarir els fets.

Joan Guirado ha marxat a Barcelona aquest matí sabent que a la seva entrada a la Ciutat de la Justícia l’acompanyaria una concentració de suport convocada pel col·lectiu Moltes Mercès, a més de representants del Govern, diversos partits polítics i l’Assembla Nacional Catalana.

Notícies relacionades:
– L’olotí Joan Guirado presenta el seu llibre ‘This is Spain’ a l’Hospici davant d’una quarantena de persones