Alguns comerciants d’Olot es queixen per haver de pagar els llums de Nadal i l’Associació els demana comprensió

Els comerciants de la plaça Clarà que no han pagat la instal·lació de llums de Nadal han explicat a Olot Televisió per què han preferit quedar-se sense il·luminació aquest any. Consideren injust haver de pagar cada any pels llums als carrers, i es queixen de l’increment de la quota d’aquest any. L’Associació de Comerciants ha explicat que el pagament dels establiments és necessari pel correcte manteniment dels llums, i que la quota podria ser més baixa si tots els comerços del centre de la ciutat col·laboressin.

Sabien que corrien el risc de quedar-se sense llums de Nadal a les seves voltes, però tot i així, el 90% de la prop d’una desena de comerços d’aquesta part de la plaça Clarà han decidit no col·laborar amb el pagament de la il·luminació nadalenca. No entenen perquè han de pagar cada any per les llums i perquè aquest any la quota s’ha vist incrementada de 50 a 80 euros anuals.

L’Associació de Comerciants ha explicat que la quota de 50 euros que es va pagar l’any passat es deu a un error de càlcul. Realment, haurien d’haver estat 80 euros ja l’any passat. L’Associació de comerciants no va voler carregar-ho als establiments i va pagar la diferència. Antigament, els llums de Nadal dels carrers de l’eix comercial del Nucli Antic pertanyien als propis comerciants de la via. En alguns casos, però, no s’havien cuidat del manteniment dels llums, i és per això que l’Ajuntament i l’Associació de Comerciants van decidir confiar el servei a una empresa concessionària. Els comerciants han d’assumir la meitat del cost del lloguer dels llums, 20.000 euros.

De cares a l’any vinent, els comerços d’una de les voltes de la plaça Clarà no es replantejaran la seva postura, a menys que es rebaixi la quota anual.Per cobrir els 20.000 euros del lloguer dels llums de Nadal, l’Associació de Comerciants necessitava l’aportació de 250 comerços. Finalment, n’ha aconseguit 200, que en total han aportat 16.000 euros. L’Associació de Comerciants haurà d’aportar els 4.000 euros de diferència. El president de l’Associació de Comerciants afirma que la quota podria ser més baixa, sempre i quan tots els comerços del centre de la ciutat col·laboressin.

El canvi en la concessió del servei, que s’ha efectuat a finals d’any, ha precipitat la campanya de recaptació aquesta vegada. L’Associació de Comerciants afirma que l’any que ve disposarà de més temps per explicar als comerciants la importància de col·laborar amb les llums de Nadal.

Notícies relacionades: 
-Els comerciants del centre d’Olot han respost generalment bé a la demanda de l’ACO de col·laborar amb els costos dels llums de Nadal
-L’Associació de Comeciants d’Olot demana el suport dels comerços del centre de la ciutat per assumir el cost dels llums de Nadal

x