Olot En comú demana inversió de la Generalitat per a la planta de triatge, l’Escola d’Art i per a una piscina municipal coberta

Olot En comú creu que la planta de triatge comarcal és necessària i la Generalitat ha de destinar-hi recursos, malgrat la resolució que es vota avui al Parlament subscrita per Catalunya Sí Que es Pot i que demana limitar la implantació de plantes de tractament de residus a Catalunya. Els comuns olotins també demanen inversió per a dos equipaments a la ciutat. Són declaracions al programa Pentàgon.

La CUP porta avui a votació de la comissió de medi ambient del Parlament una resolució que demana la derogació del Pla Especial urbanístic de la planta de triatge comarcal signat pel conseller de Territori i Sostenibilitat el 2014, que ubicava l’equipament als terrenys de Can Coma de Baix de Sant Jaume de Llierca. La resolució també demana limitar la implantació de noves plantes de tractament, i recomana no construir una tercera planta en un radi de 95 quilòmetres, tenint en compte que ja existeixen les plantes d’Orís,a  Osona, i Pedret i Marzà a l’Alt Empordà. la resolució ha estat subscrita per Catalunya Sí que es Pot. Malgrat això, el regidor d’Olot En comú, Xavier Gacia, manifesta que la planta de triatge de la Garrotxa és necessària. Espera que els pressupostos de la Generalitat destinin una partida a la infraestructura.

Els pressupostos de la Generalitat presentats pel vicepresident Junqueras destinen 428.000 euros d’inversió real a la Garrotxa, una quantitat que Olot En comú lamenta. Als pressupostos proposats pel Govern de la Generalitat no hi ha partida destinada a la remodelació de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot. L’equip de Govern d’Olot va manifestar fa uns dies la seva preocupació per aquest fet. A Olot en Comú també li preocupa, i ha demanat a Catalunya Sí Que es Pot que presenti una esmena al Parlament per dotar l’Escola d’Art amb una inversió de 6 milions i mig d’euros. Olot en Comú també demana que la Diputació s’afegeixi a la inversió per a la remodelació de l’Escola d’Art, donat que és un centre educatiu de referència a les Comarques de Girona. També li agradaria que s’obrís un procés participatiu per decidir sobre el futur de l’escola.

Els comuns olotins també seguiran insistint perquè el mig milió d’euros que la generalitat volia destinar a la remodelació de les instal·lacions del Club Natació Olot, es destini a la construcció d’una piscina municipal coberta. El projecte del Club Natació Olot ha quedat aturat després que els vots favorables a la reforma no van arribar als dos terços de suport que estipulen els estatuts de l’entitat. El regidor d’Olot en comú va fer la proposta en el darrer ple de l’Ajuntament. L’equip de govern va respondre-li que ho estudiaria. Olot En comú creu que la inversió a la piscina municipal haurà estat negativa si no es completa amb una piscina coberta que permeti obrir-la tot l’any. Li sorprèn que l’equip de Govern no ho desencalli quan va ser un projecte impulsat per un dels dos socis, el PSC.

Notícies relacionades:
-Olot En comú vol veure en els pressupostos del 2017 un augment de la inversió en ocupació, partides per a Sant Miquel i una aposta clara per la piscina coberta