Programen més de 200 activitats en la nova temporada cultural olotina on destaca el tancament durant un mes de la Sala Permanent del Museu de la Garrotxa

Ja es coneixen tots els detalls de la programació cultural d’Olot durant el primer semestre de l’any vinent: hi haurà més de dues-centes activitats, i les entrades pels espectacles es podran comprar a partir d’aquest dijous. Entre les accions, destaca la renovació de la sala permanent del Museu de la Garrotxa, que romandrà tancada durant un mes.

Una fotografia de Xavier Moliner obre la portada de l’Agenda Cultural d’Olot, que conté la programació d’activitats de la ciutat fins el juny del 2017. En total, hi ha previstes més de dues-centes activitats. En arts escèniques, destaquen les obres ‘Avui no sopem’, amb Jordi Banacolocha i Mercè Martínez, ‘El bon pare’, amb Lluís Soler, ‘La desaparició de Wendy’ i ‘Revolta de Bruixes’, de Josep Maria Benet i Jornet o ‘Hazte banquero’, una crítica sobre el cas Bankia, entre altres. Però de les diferents propostes sobresurt el cicle kmZERO, on tres professionals garrotxins del món del teatre com Anna Roca, Toti Toronell i Anna Confetti han elaborat una obra conjunta titulada ‘Al darrere d’un espectacle’ on explicaran com és la seva feina quan no són dalt d’un escenari.

En la programació musical es podrà escoltar a Pau Riba, Quimi Portet, Adrià Puntí, el cicle Jazz Olot o la Barcelona Gipsy Balkan Orchestra; però coincidint amb el cinquè aniversari de la GIOrquestra, Olot podrà gaudir de l’obra del músic garrotxí Dani López.

Pel que fa als Museus de la ciutat, inicien la temporada amb tres mostres de patrimoni natural sobre el llop, el riu Fluvià o els Tossols. El Museu dels Sants produeix l’exposició ‘Relarts’, sobre l’ofici d’artesà, així com una mostra del fotògraf Pep Sau. Però el canvi més destacable és la renovació de la sala permanent del Museu de la Garrotxa, que s’adapta als nous temps. Romandrà tancada del 16 de gener al 24 de febrer. En aquesta direcció, el Museu gaudirà d’obres semipermanents de col·leccions privades i procedents de la Xarxa de Museus de Catalunya, així com del fons del MNAC. Per a més informació sobre la temporada cultural, així com la compra d’entrades dels espectacles, us podeu dirigir al web olotcultura.cat.